Omlet Bloggen

Oppskrift på bananbrød

Et nybakt bananbrød, dekorert med en splittet banan som ligger på en trefjøl på kjøkkenbenken.

Ingredienser:

  • 4 medium bananer, 3 for mosing, 1 for toppen
  • 220g sammalt hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 240g sukker eller mykt, brunt sukker
  • 125g mykt, romtemperert smør
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt/pasta
  • Sukker, for å strø på toppen

Inspirert av Lord Lucys oppskrift på bananbrød med et par endringer grunnet mangel på noen ingredienser i skapet.

Instruksjoner:

  1. Mos 3 av bananene og legg én av dem til siden som du kan vende inn i blandingen seinere.
  2. Sikt melet og bakepulveret oppi en stor bolle.
  3. I en annen bolle blander du sammen det myknede smøret med sukkeret, og legger til ett og ett egg til blandingen.
  4. Så snart alle de våte ingrediensene er blandet sammen og blitt kremete vender du sakte inn melblandingen – prøv å ikke røre for mye.
  5. Ta de moste bananene dine og vend dem forsiktig inn i den store bollen sammen med vaniljeekstrakten.
  6. Hell blandingen i en brødform dekket med bakepapir og dekorer brødet med den siste bananen ved å skrelle den og skjære den opp på langs, og la den synke inn i røren.
  7. La brødet steke i ovnen på 165 grader celcius i cirka 1 time.
  8. Ta brødet ut av ovnen så snart det er gyldenbrunt og gjennomstekt. La det kjøle seg ned og nyt det med en kopp kaffe og favorittserien din.

Bananbrødet skåret i, sett fra siden. Deilig!

This entry was posted in Resept