Omlet Bloggen

Lær hamsteren din å gjøre triks

Noen sa en gang at du kan trene hva som helst så lenge det har en hjerne som er forbundet med en mage, og det gjelder hamster også. De er faktisk ganske så smarte små kryp, og mye mer kapable enn du kanskje tror – som for eksempel å lære triks!

Det å trene hamsteren din er en utrolig måte å få en variert lekestund og tilbringe tid sammen, og det er noe som vil stimulere kjæledyret ditt mentalt og skaper et sterkt bånd mellom dere. Det bør nevnes at det tar tid og tålmodighet, og at hver hamster er forskjellig, så det er ingen garanti for at din hamster vil kunne lære akkurat disse triksene, eller noen som helst triks i det hele tatt.

Som med de fleste kjæledyr så har det sine fordeler å ha en ung hamster, både med tanke på trening og for at hamsteren skal bli vant med deg og din familie. En ung hamster vil ikke ha lagt seg til uvaner som det kan bli vanskelig å få bukt med. Det er ikke umulig å lære en eldre hamster nye triks, men det vil ta mye lenger tid.

Det viktigste er at hamsteren din føler seg trygg i nærheten av deg, og at din lukt og stemme gir positive assosiasjoner. Prøv å alltid være rolig i nærheten av hamsteren, unngå å heve stemmen, da det kan føre til unødvendig stress. Bruk noen uker sammen med hamsteren før du begynner med triks, så dere begge vet at dere kan stole på hverandre!

 • GODBITER
  Nå trenger du godbiter. Kanskje vet du allerede hva som er favoritten til din hamster, men hvis ikke så vil vi anbefale solsikkefrø. De har høyt fettinnhold så du bør begrense bruken til trening eller spesielle anledninger. Du kan også prøve med små biter med grønnsaker, som gulrot og brokkoli.
 • STÅ
  Begynn med et enkelt triks, STÅ er et godt sted å begynne. Hold godbiten rett over hodet til hamsteren, så den kan se den men ikke når opp til den. Mens du gjør dette, sier du kommandoen STÅ. Hamsteren din vil reise seg opp for å komme nærmere godbiten. Når hamsteren står, gi den godbiten og skryt av den.

  Bare gi godbiten hvis hamsteren står, ellers vil den ikke forstå hvorfor den får en godbit. Hvis hamsteren din ikke står med en gang kan det være at den ikke er sulten, eller distrahert av noe annet som skjer i rommet. Prøv igjen litt senere.Gjenta noen ganger om dagen i én eller to uker, så hamsteren står selv når du ikke har godbit i hånden. Bruke bare en kommando om gangen, og belønn hamsteren hver gang.

 • HOPP

  Nå kan du forsøke et annet triks. Bruk STÅ-kommandoen, og flytt deretter godbiten opp og fremover og si HOPP. Hvis hamsteren forsøker å hoppe, gi ros og godbiten.

  Hvis din hamster hopper villig, kan du bruke en ring i tillegg. Hold en ring mellom hamsteren og godbiten, slik at den må gå gjennom ringen for å nå godbiten. Mens den går gjennom sier du RING eller HOPP GJENNOM RINGEN. Begynn med å ha ringen slik at den hviler på bakken, og flytt den gradvis høyere hvis du ser at hamsteren liker leken.

 • RULL RUNDT

  Et annet triks som er gøy og enkelt å lære er RULL RUNDT. Alt du trenger å gjøre er å legge solsikkefrøet på hamsterens rygg og si RULL RUNDT. Hvis den gjør det, belønn den med frøet. Etter en stund vil hamsteren rulle rundt selv uten at du legger frøet på ryggen dens.

Vær konsistent med treningen, og la det ta den tiden det tar, men det skader ikke å fornye seg for å holde det interessant. Noen triks er enklere enn andre, og alle hamster er forskjellige, så vær tålmodig med hamsteren og ikke la deg selv bli frustrert hvis det tar lenger tid enn forventet.

Hvis både du og hamsteren liker treningen, er det ingen begrensninger på hva du kan lære kjæledyret ditt. Du kan bruke leker eller bygge en hinderløype. Finn på triks mens du holder på og vis dem frem til venner og familie!

This entry was posted in Tips


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *