Omlet Bloggen

Hvordan gi kaninene mer plass

Kaniner er designet for å løpe, og de elsker å springe frem og tilbake på gresset mens de gjør store hopp i lufta. I naturen kan kaniner springe opp mot 5 kilometer hver eneste dag, og det er viktig å sørge for at ditt kjæledyr får nok aktivitet for å holde seg glad og frisk.

Kaniner som tilbringer mesteparten av dagen sin i buret sitt vil starte å kjede seg, og vil ofte spise for mye, noe som kan lede til overvekt. Overvektige kaniner vil slite med å bevege seg slik som de ønsker, og har større sannsynlighet for å slite med hjertesykdommer og leddsmerter. Kaniner som kjeder seg har en tendens til å stelle seg selv mindre, og kan få problemer med hårballer.

Du vil kanskje ikke klare å la kaninen din løpe halvannen kilometer hver dag, men du burde sørge for at den får minst 3 timer utenfor buret, slik at den kan strekke på beina, utforske og sosialisere. Desto mer plass du kan gi dem, desto bedre. Med mindre du har en veldig kanin-sikker hage og følger med på dyrene hvert sekund, så er det ikke en så god idé å la kaninene springe fritt rundt i hagen. Kaniner er utrolig flinke på å finne rømningsveier, og vil klare å lure seg gjennom de sikreste gjerder og porter. De har også en stor risiko for å bli tatt av rovdyr og å spise noe giftig.

En god måte å sikre at kaninen din får nok aktivitet er å ha et bur som er knyttet til en løpegård, slik at kjæledyret ditt kan bevege seg fritt ut- og inn av buret slik som det ønsker. Et godt eksempel er Eglu Go kaninbur. Men nå er det også en annen måte å gi kaninen din mer plass!

Omlets Zippi løpegårder er geniale innhengninger designet spesielt for kaniner og marsvin. De lar deg og barna dine tilbringe kvalitetstid med kjæredyrene samtidig som de får spise ferskt gress hver dag. Har du lyst å tilby kjæledyrene dine muligheten til å lufte seg mens du ikke er tilstede kan du fritt montere på det medfølgende taket, gulvnettingen og nettingskjørtet for ekstra sikkerhet. Nevnte vi at luftegårdene er flyttbare? De kan enkelt flyttes rundt i hagen ettersom kaninene trimmer gresset på et område – da slipper du å finne frem gressklipperen hver helg!

Det er lurt å møblere ditt kjæledyrs nye løpegård eller innhegning med ting du vet de vil elske. Kanskje du ønsker å gi dem flere gjemmeplasser? En grop å grave i? Eller til og med noe de kan gnage på?

Du kan se alle de forskjellige versjonene av Zippi-luftegårder og innhegninger vi tilbyr på nettsiden vår, så du kan finne en som passer både deg og klæledyret ditt!

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts