Omlet Bloggen

8 tegn på at hunden din elsker deg

Varm velkomst

En av de beste tingene med å eie en hund er å komme hjem og bli tatt imot av en lykkelig (og ganske gal) hund. Det spiller ingen rolle om du har vært på butikken i 10 minutter eller på jobb hele dagen; hunden din vil oppføre seg som om du har vært borte i dagesvis – hopping, dansing, slikking og en logrende hale. Dette er et veldig tydelig tegn på at hunden din elsker deg og er glad for at du har kommet tilbake til den igjen.

Gjesping

Vi vet at gjesping er smittsomt mellom mennesker, men visste du at flere studier har påvist at hunder har lettere for å gjespe samtidig som- eller rett etter eierne sine enn med mennesker de ikke kjenner? Det er antatt at dette er en måte for hunder å vise empati på, og at å gjespe sammen med eierne sine er en måte å vise affeksjon på.

Slikking

Vekker hunden din deg hver morgen med våte kyss, eller pleier han eller hun å slikke deg i ansiktet når dere leker sammen? Dette er et av de klareste tegnene på at hunden føler seg veldig komfortabel rundt deg, siden det er en versjon av stelling hunden tidligere pleide å gjøre sammen med søskenflokken og foreldrene sine.

Å dele lekene sine

Du tror kanskje at hunden din bare ønsker å leke når de kommer mot deg med favorittleken sin i munnen. Å ville leke er selvfølgelig også et stort tegn på kjærlighet, men ved å gi deg de gjenstandene de setter aller mest pris på viser hunden deg at du er lederen av flokken, og at de stoler på deg.

Hunden elsker lukten av deg

Du blir sikkert irritert på hunden din når den stjeler undertøyet ditt og springer rundt omkring i huset med det, men forsøk å minne deg selv på at dette tyveriet er en meget stor handling av kjærlighet. Det betyr at hunden din ønsker å føle seg nær deg selv når du ikke er rett i nærheten av den. Om du ser hunden din gjøre dette kan du legge en gammel T-skjorte i sengen deres når du er hjemmefra for å få hunden til å føle seg trygg.

Øyekontakt

Om det virker som at hunden din ser deg i øynene når du snakker til- eller leker med den, prøver den å fortelle deg at den elsker deg. Øyekontakt stimulerer nemlig sekresjon av hormonet oxytocin i hjernen, og dette trigger følelser av komfort og kjærlighet. Dette skaper et sterkere bånd mellom deg og hunden din. Interessant nok så bruker ikke hunder øyekontakt med sin egen art på samme måte som de gjør med mennesker; forlenget øyenkontakt mellom hunder kan faktisk være et tegn på aggressjon.

Avslappet kroppsspråk

Det er flere måter hunden din kan bruke kroppsspråket sitt for å vise deg at de føler seg 100% komfortabel rundt deg. En logrende hale er én måte, men du legger kanskje også merke til et avslappet ansiktsuttrykk med en litt åpen munn og tungen hengende litt ut, blinkende øyne, hevede øyenbryn, samt at den har hodet litt på skrått – og selvfølgelig når hunden ruller rundt for å bli klødd på magen.

Kos

I naturen sover hunder (for eksempel coyoter) tett inntil hverandre, og siden du er din hunds flokk så vil han eller hun kanskje legge seg inntil deg for en blund. Om de får lov så vil de gjerne sove så tett inntil sine elskede eiere som overhode mulig, både for å føle seg beskyttet og for å selv beskytte de menneskene de setter mest pris på. Med dette, så har du har kanskje også lagt merke til at hunden din holder seg nær deg og til og med lener seg inntil deg når de føler seg truet eller stresset? Nå vet du hvorfor.

This entry was posted in Hunder


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *