Omlet Bloggen

Forstyrrer katten nattesøvnen din?

Mer enn 80% av katteeiere opplever at katten deres forstyrrer nattesøvnen deres, avslører den siste undersøkelsen gjennomført av Omlet.

Vi diskuterte våre søvnvaner med alle katteeierne på Omlet-kontoret og hvordan å sove med kattene påvirket energinivåene våre i løpet av dagen, og begynte å undre… Er det normalt, eller bra for oss, å la katten sove i sengen vår?

Er vi bare varme om hjertet når vi ønsker at katten skal ligge godt i løpet av natten, er har vi utviklet oss til en nasjon av slaver for kjæledyrene våre der vi setter mer pris på kattens lykke enn søvnen vi får?

For å finne ut av dette bestemte vi oss for å gjennomføre en studie for å finne ut av kattens søvnmønster, og hvordan deres nattlige aktiviteter påvirker eierne deres. Over 900 katteeiere responderte, og mer enn halvparten (56%) svarte at de lar katten sove i sengen deres på natten, og 40% av eierne tillot katten å gjøre dette den første natten de kom til huset! Og tallet av eiere som lar katten sove i sengen sammen med dem økte til 71% i slutten av den første måneden de hadde katten i huset.

Hele 84% av katteeiere som lar katten sove på soverommet deres har problemer med at søvnen deres forstyrres av katten deres – og som et resultat endte 1 av 5 katteeiere å mislike katten deres dagen etter en dårlig nattesøvn. Kan denne koselige soveordningen faktisk negativt påvirke nasjonens forhold til kattene sine?

Vi ba disse katteeierne dele eksakt hvordan katten deres forstyrrer nattesøvnen deres. Mange var enig om at hovedgrunnen til at de våkner er fordi katten ligger for tett inntil dem mens de purrer, snorker eller steller seg selv. Men vi har også listet opp våre 10 (snodige) favoritt-måter katter har forstyrret nattesøvnen til eierne sine…

  1. Å jage etter mus rundt i soverommet
  2. Klappe ansiktet mitt
  3. Forsøke å spise tærne mine
  4. Å lage prompelyder med munnen klokken 3 på natten
  5. Sikle på meg
  6. Hårballer
  7. Forsøke å vekke meg for å be om frokost, eller bare for å tigge etter en godbit
  8. Dytte ting av hyllene
  9. Slikke øyelokket mitt
  10. Rastløse drømmer

Én tredjedel av katteeiere sier at de må skifte sengetøy oftere fordi de lar kjæledyret sitt sove i sengen med dem. Bare en brøkdel (12.2%) er bevisst på at å la katten sove sammen med dem i sengen er uhygienisk.

Cornell University’s College of Veterinary Medicine oppdaget at hvis man ser nærmere etter, så kan katter ha parasitter som lopper og ringorm. Forblir dette ubehandlet kan det forårsake helseproblemer hos eieren. Lopper kan for eksempel hoppe inn i munnen din, og eiere kan ubevisst bli infisert med bendelorm. Æsj.

37% av katteeiere har tatt en vis avgjørelse ved å lukke døren til soverommet sitt på natten, grunnet at de ikke kan tillate katten å sove med dem siden de forstyrrer nattesøvnen deres.

1 av 4 eiere skulle ønske at katten deres ville sove i sin egen seng på natten – og da kommer spørsmålet: hvorfor gjør de ikke det?

Kanskje de er så knyttet til eieren sin at de ikke klarer å være mer enn 10 centimeter unna dem – eller kanskje eieren ikke har funnet en katteseng som tilbyr samme komfort som king size-sengen og den deilige, tykke dundyna gjør?

Maya Nook gir katten din sin egen hule, komplett med en myk og deilig seng, gardiner og garderobe, og skaper et varmt, avlukket og rolig område den kan slappe av i i fred.

Maya er designet for å se ut som et moderne møbel, og passer fint i alle rom. Du kan plassere dette møbelet på soverommet dersom katten ønsker å være nær deg, eller i stuen eller gangen slik at du kan nyte en god natts søvn mens katten snorker i sitt eget lille luksuriøse kattehus.

Sammenlagt sier 52% av katteeiere at de hadde foretrukket at katten sov i sin egen seng, men 70% sier at de ikke angrer på at de lar katten sove i sengen deres. Maya Nook vil derfor kanskje være et purrfekt kompromiss som gjør både eiere og kjæledyr tilfreds.

Kilder –

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *