Omlet Bloggen

Skal du ta med hunden din på jobb? Her er noen ting du burde tenke på!

Visste du at å ha hunder på kontoret har vist seg å øke arbeidsmoralen, og at ansatte som har kontakt med hunder på jobb trives bedre på jobb enn landsgjennomsnittet? Å ha et kjæledyr på jobben kan også redusere stressnivået – å klappe en hund kan senke både pulsen og blodtrykket ditt!

Dersom du har fått tillatelse av sjefen, anbefaler vi å lese listen vår over tips for å gjøre hundens introduksjon til kontoret så bra som mulig.


Vurdér om hunden din kan håndtere det

Ikke alle hunder passer å ha på kontoret for en dag, og for at dere begge skal trives er det viktig at du vurderer om hunden din kan forholde seg rolig og stille hele dagen. Tror du han eller hun faktisk vil like denne opplevelsen, eller kanskje hunden vil trives bedre hjemme? Dersom det kommer andre hunder til kontoret denne dagen må du ta hensyn til disse hundene også.

Sørg for at kollegaene dine syns det er greit

Selv om du er sikker på at hunden din ikke vil skape oppstyr på kontoret kan det hende du har kollegaer som er redde for- eller allergiske mot hunder. Tar du med hunden din uanmeldt kan det skape problemer. Dersom kollegaene virker skeptiske, la dem vite at du sørger for å holde hunden din ved skrivebordet ditt hele tiden, og at de ikke trenger å ha kontakt med hunden med mindre de vil.

Velg en passende dag

Dersom det er første gang du tar med hunden på kontoret er det viktig å sørge for at det skjer en dag der du ikke har mange møter eller er for opptatt til å kunne ta med hunden ut på en luftetur i lunsjen. Hunden vil mest sannsynlig føle seg mest komfortabel hvis du er sammen med den mesteparten av tiden, samt når kontoret er relativt rolig og stille.

Sørg for at du har tid til pauser og lufteturer
Hunden din vil takle dagen bedre hvis han eller hun får en god luftetur i lunsjen, samt et par kortere turer i løpet av dagen for å kunne strekke på beina og tisse. Dette vil være fordelaktig for deg også, siden pauser og frisk luft bedrer både humøret og produktiviteten din.

Ha en plan B

Du kjenner hunden din godt, men et nytt miljø vil kanskje gjøre at hunden oppfører seg på en uforventet måte. Bjeffing eller andre måter å markere territoriet sitt på kan være irriterende og distraherende, så sørg for at du har en “fluktplan” klar. Hold også øye med hunden for å se etter tegn på stress, slik som pesing og slikking av leppene. Har du mulighet til å ta med hunden hjem hvis det er nødvendig? Eller har arbeidsplassen din kanskje et møterom du kan ta hunden med til for å roe den ned dersom den skaper problemer?

Ta med alt hunden din trenger

Sørg for å ta med en komfortabel hundeseng som lukter som hjemme, og plasser denne på en trygg plass i nærheten av deg. Planlegger du å ta med hunden din regelmessig burde du kanskje invenstere i en ekstra seng til kontoret. Ta med mat- og vannskåler, samt godbiter. Aktivitetsleker, for eksempel Kong-lekene, er perfekte for å underholde hunden din mens du tar en telefonsamtale eller når du virkelig må fokusere.

Ta fullt ansvar

Du vil definitivt ikke at hunden din skal være en grunn til at kollegaene dine begynner å irritere seg over deg, så sørg for at du aldri ber noen passe på hunden din med mindre de helt tydelig har sagt at de syns det er greit. Aldri anta at noen ønsker å ta hunden med ut for en tissepause, eller at noen vil passe på ham eller henne når du må på et møte.


Omlet er en stolt sponsor av Bring Your Dog to Work Day, et årlig arrangement som samler inn penger til veldedige organisasjoner som bidrar til å gjøre en forskjell for hunders velferd verden over. Besøk nettsiden deres for å lese mer og bli involvert i all moroa!

This entry was posted in Hunder


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts