Omlet Bloggen

Ting du kan gjøre hjemme sammen med barna og kjæledyrene dine

BAK NOE TIL KJÆLEDYRENE DINE

En regnfull dag er perfekt å bruke på kjøkkenet, og du kan gjerne bake noe kjæledyrene dine kan nyte. Hva med disse hundevennlige pannekakene? Eller disse hjemmelagde hamster-godbitene (engelsk)? Sørg for at oppskriften du bruker er dyrevennlig, og husk å ikke gi kjæledyret ditt alt for mange godbiter over kort tid.

FINN NYE LEKER Å LEKE MED KATTEN

Bruk fritiden du har denne sommeren godt, og sett gjerne av et par timer til å leke med katten din. De fleste eldre katter har utviklet sine egne leker for å underholde seg selv, men det betyr ikke at de ikke vil trives i ditt selskap – sammen kan dere kanskje finne på noen nye leker å leke. Jakt-leker er normalt sett en stor hit. Gjenstander som beveger seg raskt og uforutsigbart vil uten tvil vekke oppmerksomheten til katten din. Forsøk gjerne å vifte med en fjær eller et flagrende stoff foran katten din og dra det bortover gulvet for å få kjæledyret ditt i bevegelse.

Et par gråstripete kattunger som leker sammen

LÆR HUNDEN DIN NYE TRIKS

De sier at man ikke kan lære en gammel hund nye triks, men det er bare en myte. Med rett oppmuntring og fremgang kan kunden din lære nye triks uansett alder; det er også en flott måte å tilbringe litt kvalitetstid sammen med kjæledyret ditt.

Hva med å lære hunden din å bjeffe på kommando, eller å spille død? Eller kanskje du kan ta dem med til parken og trene på apport? Det finnes mange videoer på YouTube om hvordan du kan lære hunden din nye triks, så det er bare å planlegge en treningsstrategi og fylle lommene dine med godbiter. Når sommerferien er over vil du nok ha flere partytriks å vise venner og familie.

LOMMEPENGER

Hvorfor ikke få barna til å rengjøre hønsehuset for deg mot litt ekstra lommepenger? Omlets Eglu hønsehus er så lette å rengjøre at alle som er høye nok til å nå inn vil klare å få det rent på null komma niks. Be barna om å ta inn de ferske eggene også, så dere kan ha lunsj sammen!

HJEMMELAGDE KANINLEKER

Du kan finne mange fine leker til kaninene dine i vår nettbutikk, men hvis du vil lage noe sammen med barna kan du finne masse materialer til leker rundt om i huset og hagen.

Finn et seljetre du kan ta noen kvister fra, som du kan veve til en ball eller en krans. Kaninene dine vil elske å leke med de nye lekene sine, i tillegg til å gnage på det næringsrike treverket.

Hvis du har et gammelt håndkle eller noen gamle bukser du skal kvitte deg med kan du lage en filledukke til kaninene dine. Bruk kreativiteten din til å lage noe vakkert, eller bare knyt en knute i midten på noen strimler av et solid materiale – kaninene dine vil synes det er gøy å kaste rundt på leken i luftegården og rive den i stykker. Husk å ta vekk leken før den er helt ødelagt; du vil ikke at de skal få i seg for mye av materialene.

En dverghamster som titter ut av et rør

BYGG EN HINDERLØYPE TIL HAMSTEREN DIN

Hamstere elsker å løpe, hoppe og klatre, og du vil ha det gøy med å lage en utfordrende hinderløype til kjæledyret ditt. Start med å finne et trygt område i huset ditt der hamsteren kan slippes ut, borte fra åpne dører og andre kjæledyr. Du kan for eksempel lage hinderløypa inni en løpegård, eller lage en barriere av bøker eller andre tunge ting i huset, men sørg for at disse tingene ikke kan falle over og skade hamsteren din.

Du kan bruke lego for å lage grunnlaget til hinderløypa. Legobrikker fungerer også supert som hopp og trinn, og du kan bruke små pinner til å bygge en stige eller rampe hamsteren kan klatre på. Sørg for at pinnene er rene og at du bruker et giftfritt lim. Bygg gjerne tuneller og gjemmeplasser med toalettruller og pappesker. Lim dem sammen for å lage en utrolig labyrint inni hinderløypa.

Gjem godbiter på forskjellige plasser i hinderløypa for å oppmuntre hamsteren din til å utforske! Start med å se hvilke deler av løypa hamsteren din liker best, og deretter kan du utvide den for enda mer moro.

FOTOGRAFERING

Eksperimenter med å ta bilder av kjæledyret ditt på forskjellige plasser. Få dem til å stå ved en hvit vegg for en stilig studio-fotografering, eller prøv dere på action-bilder i hagen. Dersom kjæledyret ditt aksepterer å ha på seg noe form for klær kan du kle dem opp i forskjellige antrekk og morsomme hatter, og få dem til å posere for kameraet. Hvorfor ikke starte en instagram-konto for kjæledyret ditt der du kan vise verden hvor nydelig han eller hun er?

EGGMALING

Hvorfor begrense moroa med egg til påsketider? Kok noen egg og kjøl dem ned, finn frem maleutstyret og slipp fantasien fri. Bestem dere gjerne for et tema alle må følge. Hvis du føler deg litt konkurranselysten kan du få venner og familie til å dømme eggene i forskjellige kategorier – «Mest kreativ», «Mest fargerik», «Beste egg-ordspill», og så videre.

ABSTRAKT POTE-MALERI

La hunden din gi utslipp for sine kreative lyster ved å la han eller henne lage et vakkert maleri. Kjøp inn giftfri, vannbasert maling, og putt hundens poter i det. Bruk noen godbiter til å lede hunden din over det blanke lerretet for å lage et abstrakt pote-maleri. Ha gjerne vann lett tilgjengelig slik at du får vasket av potene dens så snart du er fornøyd med resultatet. Dette er en aktivitet vi anbefaler å gjøre ute; på den måten unngår du poteavtrykk på gulv og møbler.

En terrier-valp ruller oppå lekene sine på gresset i hagen

This entry was posted in Kjæledyr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *