Omlet Bloggen

Slik finner du en forsvunnet hamster

En syrisk hamster som har tygget hull i en pappeske.

Har du noen gang gått for å se til hamsteren din, og oppdaget at noen har levnet døra til hamsterburet åpent med uhell – og hamsteren din har bestemt seg for å dra på oppdagelsesferd…?

Prøv å hold deg rolig; selv om de er små er de ikke like vanskelige å finne som du kanskje tror!

Følg våre beste tips og vi håper på at dere gjenforenes på null komma niks!


1 – Ikke se etter dem på dagtid!

Hamstere er nattdyr, så de har mest sannsynlig funnet seg et komfortabelt hjørne å sove i på dagtid. Det beste er å forsøke å se etter dem om natten/ved kveldstid når de begynner å utforske sine nye omgivelser!

2 – De kan ikke motstå godbiter!

Legg favorittgodbiter i hjørnene av rommet (eller rommene) der du tror hamsteren din er, og se om noen av dem blir spist opp etterhvert. Bananer fungerer utmerket som en fristelse.

3 – Skru av lyset

Når det er mørkt er det større sannsynlighet for at hamstere vil forflytte seg fra gjemmestedet sitt. Forsøk å sitte i et mørkt rom og lytt etter bevegelse!

4 – Bli en hemmelig agent og se etter potespor

Prøv å strø litt mel over dørkarmer og foran gjemmeplasser der du mistenker hamsteren kan være, og se etter små poteavtrykk!

5 – Stopp og lytt

Dersom du mistenker at de gjemmer seg i et rom burde du skru av TVen og spisse ørene. Kanskje du hører trippingen av de små potene over tregulvet, et snufs eller et pip som hjelper deg å lokalisere dem?

6 – La de finne veien hjem selv

Noen ganger vil hamstere returnere til buret sitt på egenhånd. Plassér buret dens på gulvet med døren åpen og fersk mat tilgjengelig; så kan det hende at vandreren kommer tilbake. Eventuelt vil de kjenne seg sultne etterhvert og dukke opp når du minst forventer det!

For å hindre at hamsteren din rømmer må du sørge for at buret deres alltid er sikkert og lukket. Hamsterburet Qute er det ideelle alternativet når du trenger et trygt og sikkert hjem for din pelskledde venn. Finn ut mer om Qute her.

En smilende jente tar ut hamsteren sin fra hamsterburet Qute.

This entry was posted in Hamstere


One reply on “Slik finner du en forsvunnet hamster”

Lasse og Idar says:

Hei vi har mistet vår bak kjøkkenbenken, vi vet hvor den lille dritten er, men dritten vil ikke komme frem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *