Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Omlet Bloggen

Hvordan holder jeg den late katten min i fysisk aktivitet?

Når katten din har muligheten til å gå utendørs har den et godt utgangspunkt for å holde seg fysisk aktiv på egenhånd. Er dette dog ikke tilfellet og du har valgt å holde katten din innendørs vil du nok måtte oppfordre kjæledyret ditt til å mosjonere. Ved å holde katten din fysisk aktiv og gi den et balansert og komplett kosthold bidrar du til at den holder seg frisk og glad. Katter vil ikke trenes like lett som hunder, men det er et par strategier der ute som kan hjelpe deg med å holde katten din aktiv og fleksibel.

 

En russisk blå med grønne øyne.

 

Kattetrær og klorestativ
Kattetrær og kloreposter er en ideell plass for lek (og soving…). Du kan oppfordre til lek og klatring ved å legge noen godbiter i de forskjellige høydene i kattetreet. Dersom du ikke vil bruke mat som lokkemiddel kan du forsøke å henge kattens favorittleke høyt nok til at den må klatre i treet for å nå den.

Løpehjul
Løpehjul er et relativt nytt produkt på markedet av katteprodukter som stimulerer både psykisk og fysisk. Hjulet er fullstendig drevet av katten, så ved å bruke det vil katten din trene musklene sine og brenne kalorier. Det krever som oftest litt trening for at katten din skal vite hvordan løpehjulet fungerer og føle seg trygg på det. Katteraser med et høyt energinivå, slik som bengaler og sphynx, har en tendens til å lære raskt.

Leker med mat i bildet
Ute i naturen må katter jakte etter maten sin, og spiser omtrent 12 ganger daglig. De fleste katteeiere legger bare mat i en skål og går sin vei. Du kan gjøre fôringstiden mer interessant og krevende ved å bruke en aktivitetsball. Dette er en ball på størrelse av en tennisball som kan fylles med tørrfôr. Etterhvert som katten dytter og triller ballen vil maten gradvis falle ut bit for bit.

Katteleker
En innekatt vil trenge mye stimulering og lek for å hindre at de begynner å kjede seg. Selv de enkleste lekene kan gi timesvis av underholdning. Katter leker for å stimulere sitt naturlige jaktinstinkt; likevel har ikke alle katter like mye motivasjon til å leke. Prøv å finne ut hvilke leker katten din liker og ikke liker ved å teste ut forskjellige teksturer, former, størrelser, lyder og lukter. De fleste katter liker å tilbringe tid med eieren sin, og lekestunder er en flott måte å styrke båndet mellom deg og kjæledyret ditt.

Kattemynte
Nepeta cataria er en plante som ofte refereres til som kattemynte grunnet den sterke tiltrekningen den har på cirka to tredjedeler av alle katter, spesielt hannkatter. Denne responsen viser seg å være en form for eufori – likt måten mennesker responderer på hallusinogene rusmidler; tross dette er kattemynte verken skadelig eller avhengighetsskapende hos katter. Du kan gjøre kattelekene du har hjemme mer interessante ved å enten fylle dem med kattemynte eller spraye dem med en kattemynte-spray. Vanligvis varer effekten av kattemynte i alt fra 10 minutter til én time, avhengig av katten.

Lasere
Noen katter blir helt ville av laser-leker. Intensiteten og lengden av øktene burde avhenge av kattens alder og fysiske helse. Ikke lys med laserpekeren rett i øynene på katten din. Ved slutten av økten burde du redusere intensiteten og peke den på en leke katten kan angripe for å unngå frustrasjon.

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *