Omlet Bloggen

Slik holder du rotter unna hønsehuset

En trio av friske høner som romsterer i hagen.

 

Et av de mest stilte spørsmålene vi får fra folk som vurderer hønsehold er…

“Tiltrekkes rotter hvis jeg har høner?”

 

Det viktigste å notere seg med dette er at rottene ikke er tiltrukket av hønene i seg selv; heller maten deres. Når dette faktumet legges på bordet blir utfordringen med å forebygge at rotter inntar hagen plutselig ikke like overhvelmende…

Lagre alt av hønsefôr i sikre beholdere med lokk

Lagre alt av hønsefôr så sikkert og forseglet som mulig i en lufttette beholdere for å redusere lukter som kan tiltrekke uønskede gjester.

Kast bare den mengden mat på bakken du vet hønene vil spise

Unngå en rotte-restefest i gresset ved å bare kaste den mengden mat du vet hønene dine vil klare å spise i løpet av dagen. En god løsning på dette er å benytte en matdispenser, slik som en hakkeleke, eller en form for aktivitetsball, slik som Caddi godbitholder.

Fjern matere fra luftegården om natten

Dekk til- eller fjern alt av matere og godbit-dispensere på kveldstid og legg de frem igjen på morgenen. Hønene er normalt sett inne i hønsehuset på natten så de vil nok ikke trenge noe snacks ved midnatt!

Heng opp CDer i luftegården

Det sies at CDer irriterer rotter ved å reflektere raske lysglimt – kanskje dette er nok til å få dem til å holde seg unna hønsegården din? Heng opp gamle CDer i tråder i luftegården og se om det hjelper!

Plukk egg daglig

Rotter ser også på eggene til hønene dine som en matkilde, så du burde plukke dem daglig for å fjerne enda en fristelse. Egluer gir tuppene dine et trygt hønsehus der de kan legge eggene sine i fred, uten frykt for å få dem frastjålet!

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *