Omlet Bloggen

Slik tar du bedre bilder av kjæledyrene dine

Tålmodighet. Den første tingen du må huske er at kjæledyr-fotografi krever tålmodighet. Det har ikke noe å si om du ønsker et bilde av kaninen din som poserer, eller et action-blinkskudd av hunden din – sannheten er at du kommer til å bli relativt frustrert når modellene dine ikke oppfører seg slik du ønsker. Bevæpne deg selv med tålmodighet, og få aldri kjæledyret ditt til å gjøre noe de ikke er komfortable med.En svart og hvit, mellomstor terrier hund som hopper på gresset.

Få hjelp. Hvis du har et familiemedlem eller en venn som kan hjelpe er det alltid nyttig å be de om å assistere deg. De kan bruke leker eller godbiter for å vekke oppmerksomheten til kjæledyret og administrere blikket deres mens du fokuserer på å få tatt et flott bilde. Hvis du er alene må du finne andre metoder. Noen ganger kan uventede, små lyder få dyret oppmerksomt i et sekund eller to, så sørg for at du er klar. Avhengig av stilen på bildet du er ute etter så er det kanskje enklere å ha fotoshooten etter at dere har lekt litt sammen, slik at kjæledyret er mindre oppgiret og sprettent.

Bruk naturlig lys. Hvis du ikke er en professjonell fotograf med tilgang på forskjellige linser og lys så må du nok utnytte naturlig lys. Start utendørs, eller ved et vindu hvis du er innendørs. Lyset vil gjøre at bildet ser bedre ut, og du vil få mer frihet til å eksperimentere. Vi anbefaler å gå en plass der både du og kjæledyret ditt føler seg komfortable – kanskje en plass som betyr mye for deg, eller en plass dere har skapt mange minner i lag. Forsøk å velge en plass med en relativt klar bakgrunn, slik som en hvit vegg eller grønt gress, siden rotete bakgrunner kan være distraherende.

Forsøk å fokusere på øynene. Hvis øynene er blurrete eller ute av fokus vil bildet ikke se like bra ut. Kameraet vil automatisk fokusere på det som er nærmest linsen, som i de fleste tilfeller er nesa til kjæledyret ditt, og ikke øynene. Dette er spesielt viktig når du tar nærbilder.

Gå ned på kjæledyrets nivå.Dette betyr kanskje at du må sette deg på huk i gjørma eller krabbe på gulvet, men til gjengjeld vil bildene dine bli enda mer unike og interessante. Forsøk å ta bilder fra forskjellige vinkler: ovenfra, nedenfra, foran kjæledyret, bak det, osv. Du vil få se kjæledyret ditt fra alle vinkler, og noen ganger er det bildene fra de rareste vinklene som viser seg å være de beste.

Ha personligheten deres i bakhodet.Hele poenget med å ta bilder av kjæledyrene dine er å forsøke å fange opp personligheten deres, så forsøk å få karakteren deres til å skinne. Hvis katten din er den late herskeren i huset kan du forsøke å ta et bilde der de gjesper mens de ligger på favorittplassen sin i sofaen. Har du en hund som hopper rundt i huset og er umulig å slite ut kan du forsøke å ta bilde av livligheten i midten av et hopp eller mens de springer mot deg i parken.

En beige og hvit, fluffy kanin som sitter på gresset med store, hengende ører, halvåpen munn og en halvspist gulrot ved labbene.
En svart og hvitprikket høne med rød kam og hakelapper som springer over gresset med vingene spredt, klar til å forsøke å fly.

Kvantitet er nøkkelen. Desto flere bilder du tar på forskjellige tidspunkt og lokasjoner, desto mer sannsynlig er det at du får ett amazing blinkskudd. Dette betur også at du vil få mange bilder av kjæledyret ditt på forskjellige plasser, i forskjellige posisjoner og med ulike humør. Venn deg til å ta bilder når dere er ute og går tur, leker i hagen eller bare slapper av hjemme, og forsøk å spioner på kjæledyret ditt for å se hva de gjør når du ikke er i nærheten. Og husk å alltid ta 20 bilder i stedet for bare ett.

Bruk godbiter. Hvis du forsøker å ha en ordentlig, organisert fotoshoot burde du prøve å bruke godbiter. Avhengig av dyret du har og personligheten deres så kan godbiter gjøre at de sitter i ro og ser inn i kameraet. Andre vil bare gå mot deg for å få godbiten, eller ignorere godbiten helt, men det er verdt et forsøk. Sørg for å belønne kjæledyret ditt underveis i foto-økten.

Bruk mennesker i bildene. Ved å ha familiemedlemmer i bildene med kjæledyret ditt gjør du bildene enda mer spesielle – og familiemedlemmene portrettert er gjerne de som ser ekstra mye på disse bildene. Et bilde av barnet ditt som leker med hunden eller fôrer hønene vil få med personlighetene deres på en måte som bilder som poseres for sjeldent gjør.

Prøv disse tipsene, og sørg for å tagge bildene du legger ut på sosiale media med#OmletPets – vo elsker å se hva dere holder på med!
En hvit golden retriever sammen med et barn med blondt hår som stikker tungen ut, ser ned på hunden og forsøker å dele det gule teppet sitt med den.

This entry was posted in Kjæledyr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *