Omlet Bloggen

Slik hjelper du hunden din å kjøle seg ned i varmen

Akkurat som oss mennesker har hunder varierende meninger om varme sommerdager. Enkelte absolutt forguder sola og vil benytte enhver mulighet de får til å finne en solflekk å ligge på, mens andre helst ønsker å være mest mulig i skyggen med en skål kaldt vann mens de drømmer om at høsten skal komme. Noen hunder sliter mer med å takle varmt vær; eksempler inkluderer raser med flate ansikter, store hunder, hunder med tykk og mørk pels, overvektige hunder, samt hunder med underliggende medisinske problemer. Hvis hunden din er i en av disse risikogruppene er det viktig at han/hun holdes nedkjølt på varme dager. Her er noen måter du kan hjelpe hunden din å takle varmen:

1. Juster på treningen

Når det er skikkelig varmt ute er det bra å holde seg innendørs i løpet av de varmeste timene på dagen (som oftest mellom 11-15). Hunden din vil trenge mosjon, men hvis det er mulig burde dere holde dere til å gå turer tidlig på morgenen eller senere på dagen/kvelden når det er kjøligere ute.

Det er også lurt å gå så mye i skyggen som mulig – dette gjør at dere unngår varm asfalt og lignende. For å hindre at hunden din løper rundt overalt kan det være lurt å gå tur med et kortere bånd.

2. Unngå dehydrering

Sørg for at hunden din alltid har tilgang til rent, kaldt vann, gjerne i alle husets rom. Hvis dere går ut burde du ta med en flaske vann og en sammenleggbar skål/bolle.

Hvis du bekymrer deg for at hunden din ikke drikker nok kan du forsøke å mate den med ting som er hydrerende og har en kjølende effekt. Ting som frossen frukt og grønnsaker er supre til dette, men du kan også ha stekt kylling i en blender sammen med litt banan og/eller bær, helle dette i isbitformer og fryse det ned for en forfriskende godbit.

3. Pelsstell

Dette er spesielt viktig for raser med tykk pels siden de sliter ekstra mye i varmen, men mesteparten får store fordeler av litt ekstra pelsstell på sommeren. For enkelte vil regelmessig børsting for å kvitte seg med løst hår være nok, mens andre trenger en ordentlig trim for å takle de varme sommermånedene.

Ikke vær fristet til å finne frem klipperen for å gi hunden din en ‘buzz cut’ – den plutselige mangelsen på isolasjon kan gi hunden sjokk og ødelegge pelsens kvalitet, for ikke å glemme at hunden kan bli svært usikker på sitt nye utseende! Ta kjæledyret ditt til hundefrisøren og spør om anbefalinger for akkurat din hunds pelstype.

4. Ta en svømmetur

De fleste hunder vil elske å ha muligheten til å ta en dukkert i vann. Du kan legge et grunt plaskebasseng eller en balje fylt med vann i et skyggelagt område av hagen, skru på vannsprederen og se hunden løpe gjennom vannstrømmene, eller spraye ham/henne med vannslagen.

Hvis du bor i nærheten av havet eller en innsjø og hunden din er vant til å svømme kan du ta den med dit for å hjelpe hunden å senke kroppstemperaturen sin. Husk at svømming er effektiv trening – rop på hunden din så snart du er fornøyd med at den har fått kjølt seg ned.

5. Hold dere inne

Når det er for varmt utendørs vil hunden din nok tilbringe mesteparten av dagen inne, så det er viktig at huset er så kjølig som mulig. Det kan være lurt å åpne vinduer på forskjellige sider av huset for å skape gjennomtrekk, eller finne andre måter å få frisk, kjølig luft til å sirkulere. Hvis du trekker for gardiner og persienner forhindrer du at soverommene blir varmet opp i løpet av dagen.

6. Unngå bilen

Så langt det er mulig burde du unngå å ta med hunden i bilen når det er varmt ute. Vi vet alle at du ALDRI må levne en hund i bilen på varme dager, uansett om bilen er parkert i skyggen, vinduene er åpne og det bare er i et par minutter. En stillestående bil vil varmes opp ekstremt fort, og temperaturen kan faktisk bli så høy at den kan ta livet av hunden din.

Hvis du kan la bilen stå på varme dager er det bra, spesielt hvis hunden din ikke er en stor fan av bilturer i utgangspunktet.

7. Invenster i en kjølematte

På varme dager vil hunden din elske å slappe av oppå noe kaldt. Omlets kjølematte behøver ikke å kjøles ned på forhånd eller elektrisitet for å forbli kald, men kjøler ned hunden din ved å absorbere varmen fra hundens kropp. Memoryskum-matten har lav vekt og superkomfortabel, slik at du kan ta den med deg hvor enn du skal i sommer. Hvis du har en kjølematte vil du alltid være sikker på at hunden din har en kjølig og komfortabel plass den kan legge seg på for å unngå overoppheting og solstikk.

This entry was posted in Hunder


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts