Omlet Bloggen

Slik viser kaniner kjærlighet og affeksjon

Noen kjæledyr viser tydelige tegn på kjærlighet og affeksjon. Hunder er kanskje det beste eksempelet på dette; en logrende hale, smilende ansikt og slikkende tunge – eierne må sjeldent gjette om hunden deres er spent på å se dem når de kommer hjem fra jobben på ettermiddagen.

Kaniner er litt mer kompliserte. Først av alt så trenger man å jobbe litt for å få kjælekaninen din til å stole på deg. Disse byttedyrene er natuligvis sky og forsiktige, og det kan ta litt tid for at de blir kjent med nye mennesker. Men så snart de kjenner deg og stoler på deg så er de ekstremt kjærlige dyr som elsker å tilbringe tid med eierne sine. De har bare litt andre måter å vise det på!

Hvis kaninene dine gjør alle eller et par av disse tingene kan du være sikker på at de føler ekte kjærlighet ovenfor deg.

De slutter å være nervøse

Når en kanin ikke kjenner deg er det vanlig at de virker skvetne eller nervøse. Dette er forventet, og det kan ta litt tid for kaninen å skjønne at den er trygg i sitt nye hjem.

Det første tegnet på at kaninen din begynner å ‘varmes opp’ til deg er at de slutter å vise typiske nervøse trekk i atferden sin. De hopper kanskje ikke bakover når du strekker hånden mot dem med godbiter, og stopper å springe rett inn i kaninhuset når du kommer gående. Kanskje roer den kanskje ned kroppsspråket sitt. Dette virker kanskje som små detaljer, men de små stegene er viktig for at kaninen din skal stole fullt og helt på deg, og føle ekte kjærlighet.

De steller deg

Når to kaniner bor sammen slikker, småbiter og steller de hverandre for å vise kjærlighet og affeksjon ovenfor hverandre. Hvis kaninen din liker deg kan det hende at den begynner å slikke på deg eller klærne dine, dytte i armen din eller småbite på fingeren din. Dette er et tegn på at du er en del av kaninenes familie, og at de bryr seg om helsen og hygienen din.

De ønsker å strykes på

Hvis kaninen din kommer frem til deg og begynner å dytte hodet sitt mot hånden din eller legger hodet sitt mot armen din er det et tegn på at de elsker deg og ønsker å tilbringe tid med deg. Det betyr at kaninen din stoler på deg og vet at det du gjør ikke kommer til å skade dem – et ekte tegn på at de elsker å være i nærheten av deg.

De kommer og legger seg ved siden av deg

Kaniner som kommer til deg mens du tilbringer tid med dem i luftegården, for så å legge seg ned ved siden av deg viser at de stoler ekstremt mye på deg. Spesielt hvis de har beina strakt rett ut under seg. Dette er en svært sårbar posisjon å ligge i, så det er tydelig at kaninen din føler at du kommer til å beskytte den.

De springer rundt beina dine

Det nærmeste du kommer til å få en hund springende mot deg og hoppe på deg for å hilse i det du går inn døra hjemme, er når kaninene dine springer i sirkler rundt beina dine, og i blant løpe i 8-tall mellom beina dine. Du har kanskje lagt merke til denne atferden når du kommer gående til kaninene dine for å gi dem mat eller deilige godbiter, men mange kaniner gjør det ut av pür glede av å se sitt favorittmenneske.

De purrer

Selv om det ikke er purring på samme måte som katter gjør, så skraper kaninene tennene mot hverandre slik at det lager en myk, nynnende lyd og gjør at kaninhodet vibrerer litt. Det er et tydelig tegn på at kaninen din trives. Normalt sett pleier dette å skje når du stryker eller steller kaninen din, en liten stund der de ikke trenger å bekymre seg for noe som helst i hele verden.

De gjør et “binky”-hopp

En “binky” kan beskrives som et hopp i lufta der kaninen har beina strekt helt ut. Det uttrykker glede og et ekstremt godt humør, og noen ganger vil du se kaninene dine gjøre dette ved å være i ditt selskap. Vi utfordrer deg til å ikke smile når du ser en “binky”!

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *