Omlet Bloggen

Hold kjæledyrene dine trygge på julen

Julen er en herlig tid, og gi gleder oss alle til å feire sammen med våre nære og kjære, og det inkluderer selvsagt kjæledyrene våre! Det er derfor viktig å tenke på hvordan julen er for våre små, pelskledde venner, og forsikre oss om at også de har en god jul. Her er noen tips og råd for å holde kjæledyrene trygge og fornøyde denne julen:

Begrenset med godbiter

Vi vet at det er vanskeligere å motstå fristelsen til å gi dyrene matrester, men i de fleste tilfeller er det ikke godt for dem. Og i noen tilfleller kan det være farlig. Vi foreslår at du heller bruker litt ekstra tid sammen med dem, hvis du har fri fra jobb noen dager. De vil ganske sikkert foretrekke å være sammen med deg fremfor godbiter og gaver!

Hold rutinene

Forsøk å hold deg til rutinene så mye som mulig, spesielt når det kommer til mating. La hønene slippe ut til samme tid som du pleier, gå på tur med hunden til samme tid og lek med katten hver dag. De forstår ikke at du har mye å gjøre, og ved å forstyrre rutinen gjør du høytiden mer strevsom enn den behøver å være.

Gi kjæledyrene et trygt sted

Julen kan være hektisk, så du må forsikre deg om at kjæledyrene har et sted de kan gå for å komme unna alt kavet, helst i et annet, stille rom. Hvis du har gjester, fortell dem hva de kan og ikke kan gjøre, rundt dyrene dine. Det er viktig at alle vet hvilke dører, vinduer og porter som må være lukket, hva dyrene har lov til å gjøre og spise, og når de må få tid for seg selv.

Reise bort

Hvis du tilbringer julen et annet sted må du tenke på kjæledyrene dine. Ikke la dem være hjemme alene lenger enn de er vante med, og forsikre deg om at de har alt de trenger mens du er borte. Hvis du tar dem med deg, ta med noe som vil minne dem om hjemmet, som et teppe eller en leke, eller kanskje et bur. Hvis du ikke kan ta dem med deg, må du finne en annen løsning.

Planlegg reisen og vær oppmerksom på at det kan være mye trafikk i høytiden. Kjæledyret må ha tilgang til mat og vann, og avhengig av hvilket dyr du har, må du kanskje også stoppe for tissepauser.

Juletrær og -planter

Juletreet må stå stabilt, da katter ofte prøver å klatre i det. Det kan også lønne seg å henge de mest fristende dekorasjonene høyere opp, hvor dyrene ikke kan nå dem. Dette reduserer faren for at katten blir sittende fast og at treet velter.

Støvsug under treet jevnlig for å få vekk barnålene. Barnålene kan ellers bli sittende fast i munnen, eller mellom tær, som kan være meget smertefullt.

Mange av de fast juleplantene, inkludert julestjerne, misteltein og amaryllis, er giftige for mange dyr, så du bør enten unngå å ha dem i huset eller sette dem utenfor rekkevidde.

Pynt og presanger

Så langt det lar seg gjøre bør du velge julepynt som ikke er giftig. Hold julelys og annen pynt unna rekkevidde, så ikke kjæledyrene prøvesmaker dem og skader både seg selv og ledningene.

Ikke la presanger som inneholder spiselige ting (spesielt sjokolade) ligge under treet. De vil snart lukte seg frem til dem, og det tar ikke lang tid før ivrige poter får pakket opp pakken.

Når julegavene er åpnet, rydd unna innpakningspapiret med en gang. Ikke bare unngår du at kjæledyrene sprer papiret over hele rommet, men de skal ikke spise farget papir og sløyfebånd.

This entry was posted in Jul


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts