Omlet Bloggen

Topp ti fordeler med å ha et kjæledyr

Studier viser at å ha et kjæledyr kan hjelpe mot høyt blodtrykk og kolesterol, redusere stress, bedre fysisk form og føre til bedre humør og velvære.

Les våre topp ti fordeler med å ha et kjæledyr:

 1. De holder deg i form
  Hunder trengertur hver dagfor å være sunne og friske, og det samme gjør vi. På en gjennomsnittligturpå 30 minutter kan du forbrenne mellom 100 og 200 kalorier!
 2. De reduserer stress
  Livet kan være strevsomt og mye engstelse kan føre til forskjellige helseproblemer. Kjæledyr kan hjelpe oss med å koble av. Klapp katten eller ta deg tid til å se på hønene som putler i hagen og glem alle bekymringer for en stund.
 3. Aldri ensom
  Hvis du lever alene, eller har en partner som jobber til andre tider enn deg selv, kan det bli ensomt hjemme – med mindre du har et kjæledyr! De er fantastiske følgesvenner – og vil alltid vente på deg når du kommer hjem.
 4. Redusere kolesterolnivået
  Studier har vist at folk som har kjæledyr – og spesielt menn – har betydelig lavere nivå av kolesterol og triglyserid enn de som ikke har kjæledyr.
 5. Senker blodtrykket
  Å ha et kjæledyr kan hjelpe med å senke blodtrykket. Lavere blodtrykk kan også hjelpe med å redusere risiko for slag og hjertesykdom.
 6. Lettere å få venner
  De fleste dyreeiere er utrolig vennlige – og du vil oppdage at det er mange som stopper for en prat om hunden din når du erute på tur. Å ha et kjæledyr er en utmerket måte å møte nye folk.
 7. Lærer barn å ta ansvar
  Det å ha et kjæledyr er en utmerket måte å lære barn om å ta ansvar på en gøy og givende måte. De kan ta ansvar for å mate, mosjonere, og ta vare på kjæledyret hver dag.
 8. Bidrar til å bedre din mentale helse.
  Studier har vist at det er mindre sannsynlig at de som har kjæledyr lider av depresjon enn de som ikke har kjæledyr, og at det å ha kjæledyr kan redusere stress og angst. Når du leker med kjæledyret ditt kan du øke nivå av serotonin og dopamin, som beroliger og får deg til å slappe av.
 9. Hjelper med en daglig rutine
  Ansvaret som følger med det å ha et kjæledyr gir hver dag mening, belønning og en følelse av mestring. Daglige rutiner sies å bidra til å fremme disiplin og mental velvære.
 10. Sist men ikke minst, du får kjærlighet uten betingelser
  Uansett hvor dårlig dag du har hatt, vil du ha noen som avhenger av deg, og som overøser deg med kjærlighet. British Medical Journal skriver at det følelsesmessige båndet mellom eier og kjæledyr kan være like intenst som i mange mellommenneskelige forhold.

Sources: PetMd, PawCulture, WomansDay

This entry was posted in Kjæledyr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts