Omlet Bloggen

Når din Eglu ser ut som en iglo

Mange som driver med høns er bekymret for hønene på kalde vinterdager. Høner klarer seg som regel greit med kulde, så lenge hønsehuset er tørt er de glade og varme inne i en Eglu.

Selvfølgelig er det ting en bør passe på og gjøre klart før vinteren, så vi har snakket med Stefanie, som nå har sin andre vinter med hønene i en Eglu Cube. Hun fortalte oss om sine forberedelser og hvordan hun legger til rette for at både hun og hønene kommer seg gjennom vintermånedene når frosten kommer.

Omlet: Hvor lenge har du hatt høns og hvor mange har du?

Stefanie: Vi har hatt seks høner siden februar 20018.

 

Omlet: Hva liker du best med å ha høns?

Stefanie: Det aller beste er at vi får ferske egg hver morgen.

Omlet: Du bor i en del av Tyskland der det vanligvis blir veldig kaldt og det er mye snø om vinteren. Hvor kaldt kan det bli, og hvor mye snø har dere nå?

Stefanie: Vi bor i Lohberg, sør i Tyskland. Temperaturen her ligger som regel rundt -5 til -15 om vinteren, så det er skikkelig kaldt. Vi har rundt en halv meter med snø nå, og det er vanlig på denne tiden av året.

 

Omlet: Hvilke endringer gjør du med din Eglu Cube for å gjøre den klar til vinteren?

Stefanie: Vi bruker vintertrekk til hønsehuset og trekk til hønsegården om vinteren da de hjelper med å holde kulden unna.

 

Omlet: Endrer du på rutinene rundt mat og drikke om vinteren?

Stefanie: Vi mater dem oftere og passer på at de spiser nok. De spiser godt med fersk salat, og jeg liker å gi dem varm mat for å hjelpe dem med å holde varmen. Det er utrolig viktig å holde øye med vannet, da det raskt fryser til.

 

Omlet: Bruker hønene luftegården mer eller mindre om vinteren, og liker hønene dine snø?

Stefanie: Mine høner liker ikke snø i det hele tatt, så de holder seg for det meste til de delene av hønsegården som er tildekket med trekk, der det er tørt.

 

Omlet: Legger hønene dine egg om vinteren?

StefanieVåre seks høner legger ikke like mange egg som de gjør ellers om året, men selv om vi har mye snø så får vi to-tre egg hver dag.

Omlet: Har du lys inne i hønsehuset?

StefanieJa, vi har lys inne i hønsehuset da det blir veldig tidlig mørkt på denne tiden.

 

Omlet: Høner liker jo å romstere og lete etter mat, gir du dem noe for å underholde dem når det er snø og is?

Stefanie: Ja, vi pleier å spre litt mais i den delen av hønsegården som er tildekket. Det gir dem noe å holde på med og en mulighet til å rote rundt på bakken slik de er vante med.

Dette er noen ideer for å holde hønene dine sunne og fornøyde hele vinteren gjennom. Ta en titt på vår video med de beste tipsene for hønsehold om vinteren:

This entry was posted in Tips


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts