Omlet Bloggen

Lag en nydelig gulrotkake denne påska!

INGREDIENSER

Gulrotkake:

 • 175g brunt sukker
 • 175g sukker
 • 150g romtemperert, mykt smør (usaltet)
 • 100g naturell yoghurt
 • 1 1/2 ts malt kanel
 • 1 ts ingefær
 • 1 ts malt kardemomme
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1/2 ts salt
 • 3 egg (medium størrelse)
 • 300g revet gulrot
 • 3cm fersk revet ingefær
 • 180g siktet hvetemel
 • 1 ts bakepulver

Glasur:

 • 50g melis
 • 200g naturell kremost
 • 1 lime
 • 100g valnøtter

FREMGANGSMÅTE

1) Forvarm ovnen til 170 grader. Smør, eventuelt legg bakepapir i to kakeformer, ca. 20 cm. Spray formen med mat. Visp sammeen smør (romtemperert), yoghurt, sukker, vaniljesukker, krydder (kanel, ingefær, kardemomme) og salt. Legg til eggene ett og ett av gangen. Bland inn revet gulrot og fersk ingefær. Sikt hvetemelet og bruk en sleiv til å vende inn melet og bakepulveret.

2) Hell røra i kakeformene og stek dem i ovnen i 55 minutter, eller til den er gjennomstekt; dette sjekker du ved å stikke en trepinne i midten av kaka – når det ikke sitter noe kakerøre igjen på pinnen når du tar den ut er den ferdig. Ta kakene ut av ovnen og la de kjøle seg ned i formene i et par timer.

3) Fremgangsmåten for glasuren lyder slik: Visp sammen kremost, melis og juicen og skallet fra limen. Ta kakene ut fra formene og legg de oppå hverandre med halvparten av glasuren mellom, slik som en sandwich. Pynt toppen av kaken med resten av glasuren og valnøtter.

Nybakt gulrotkake vil holde seg fint ica. én uke i kjøleskapet
Nytes best romtemperert.

 

This entry was posted in Oppskrifter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *