Omlet Bloggen

Sjekk ut vår favorittoppskrift på pavlova

Det er mye debatt om hvor Pavlova-kaken stammer fra, men basert på vår research tror en god del artikler at desserten kommer fra New Zealand. En russisk ballerina ved navn Anna Pavlova besøkte New Zealand på 1920-tallet, og fikk sin egen dessert i velkomstgave av folket – likevel påstår Australia at de oppfant denne søte kaken. Uansett hvem som oppfant den er vi bare takknemlige for at den finnes i dag! Sjekk ut vår favorittoppskrift på pavlova nedenfor.

Ingredients

MARENGS

 • 6 store eggehviter fra frittgående høns
 • 300g finkornet sukker
 • en klype salt
PAVLOVA

 • 450 g friske jordbær og bringebær
 • 2,5 dl kremfløte
 • 1,5 dl naturell yoghurt
 • 2 ss finkornet sukker
 • 1 vaniljestang eller et par dråper vaniljeekstrakt
 • et par kvaster fersk mynte
 • en håndfull grovhakket hvit sjokolade

Fremgangsmåte

 1. Forvarm ovnen til 150°C. Legg eggehvitene oppi en bolle og visp dem på medium hastighet til de former fine, faste topper.
 2. Legg til sukkeret gradvis mens håndmikseren din enda går. Tilsett en klype salt. Skru håndmikseren på maks og visp i ca 7-8 minutter, frem til marengsen er hvit, blank og myk. Føles den sandete visper du litt lenger mens du sørger for at merengsen ikke kollapser. Du skal kunne snu bollen opp-ned uten at marengsblandingen faller ut.
 3. Legg bakepapir på to brett, og fordel marengs-blandingen jevnt mellom brettene. Form blandingen til sirkler på ca 20 cm i diameter..
 4. Sett begge brettene i ovnen og stek dem i ca 1 time, frem til marengsen ser litt gylden ut og er fluffy i midten.
 5. Skjær opp de store jordbærene, og la de små forbli hele. Bland dem sammen med bringebærene. Alternativt kan du toppe pavlovaen din med annen frukt; for eksempel pasjonsfrukt og ananas, for en tropisk twist. Vi liker også å toppe pavlovaen vår med hvit sjokolade.
 6. Visp kremfløten sammen med sukkeret til du får hvite, fine topper, og vend inn yoghurten. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene, og bland de inn i yoghurt/krem-blandingen. Eventuelt kan du bruke et par dråper vaniljeessens.
 7. Ha halvparten av kremblandingen oppå en av marengs-halvdelene og fordel dette jevnt utover. Strø halvparten av bærene jevnt oppå kremen. Plasser den andre marengs-halvdelen oppå, og trykk den lett nedover slik at den sitter godt.
 8. Spre den resterende kremblandinen over topplaget og strø de gjenværende bærene på toppen, samt grovhakket, hvit sjokolade. Velg ut et par mintblader og strø disse over, og voilá, kaken er klar for å serveres! Eventuelt kan du dekke den til og sette den i kjøleskapet og servere den senere.

This entry was posted in Oppskrifter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts