Omlet Bloggen

Slik gjør du hønsehuset klart til vinteren

En dame i en stor vinterjakke samler egg fra Egluen sin i vinterværet, mens golden retrieveren hennes sniffer rundt nettingen på hønsegården.

Det har allerede begynt å bli kaldt ute, nettene blir lengre, og vi er bare noen uker unna den første frosten. Selv om mange elsker den friske luften og de knasende bladene er tegnene på starten av vinteren en bekymring for mange hønseeiere.

Nå er det på tide å gjøre noe! Gjør hønsehuset ditt klart for de kalde vintermånedene før gradestokken går under null, så du kan slappe av, godt vitende om at tuppene dine er varme og sunne gjennom vinteren.

Ta en titt på våre beste tips for hvordan du forbereder hønsehuset ditt til vinteren…

Flytt hønsehuset nærmere huset

Dette er et enkelt steg som gjør det lettere for deg å se til tuppene dine og gjøre helsesjekker daglig, noe som er spesielt viktig i de kaldere månedene. Velg gjerne et lettvektig hønsehus med hjul, slik som Eglu, for å gjøre det enkelt å flytte det rundt omkring i hagen.

Et Eglu hønsehus dekket av et tykt lag snø.

Oppgradér hønsehuset av tre til en Eglu

Den desidert beste fordelen med Eglu Cube er de dobbeltisolerte veggene av plast som fungerer på samme måte som to lags isolerglass; en barriere av luft skapes mellom luften inne i hønsehuset og luften utenfor. Luften mellom plastveggene beveger seg lite og leder derfor varme dårlig, noe som betyr at hønsehuset har en stabil og varm temperatur gjennom vinteren, uansett hvordan været er ute. Høner er veldig gode på å holde seg varme, alt du trenger å sørge for er at døra til hønsehuset er lukket om natten.

Autodør

…og for å sørge for at døren er lukket ved solnedgang – selv når du ikke er kommet hjem enda – er den automatiske hønsehus-døren Autodoor en lettvint løsning for både Eglu Cube og hønsehus av tre. Du kan stille Autodoor slik at den stenges på et bestemt tidspunkt eller et lysnivå når alle hønene dine har gått til sengs og solen har begynt å gå ned. Autodoor går på batterier og har blitt testet ned til -10 grader celcius.

Den andre fordelen med Autodøren er at den åpnes ved soloppgang – du kan dra på jobb lenge før solen står opp og likevel være sikker på at hønene dine får komme ut i luftegården. Hvor deilig hadde det ikke vært å sove lenge i helgene og slippe å gå ut i kulda?

“Nettene blir lengre og jeg kunne ikke vært mer lettet over at tuppene mine er trygt i seng med Omlets Autodoor lukket bak dem. Den automatiske døren har gitt meg fred til sinns, fleksibilitet og muligheten til å sove litt lenger, noe som var sårt trengt. Kunne ikke ha anbefalt den mer!” – Hayley’s Lottie Haven

Allværstrekk

Høns er som sagt veldig gode på å håndtere kalde temperaturer, men de liker ikke å bli våte. Det beste du kan gjøre er å beskytte dem mot elementene når de oppholder seg i hønsegården ved å investere i våre transparente allværstrekk og windbreaks. De transparente allværstrekkene kommer i en rekke størrelser for å passe lengden på luftegården din, og tuppene dine kan fortsette å nyte den friske luften uansett vær, uten å gå glipp av dagslyset.

Jakker for ekstreme temperaturer

Når temperaturen går under 0 grader i dagesvis kan det være lurt å gi hønene dine ekstra varme med en jakke for ekstreme temperaturer. Skjøre eller eldre høner vil definitivt få utnytte av denne ekstra varmen…

Underholdning

Unngå at hønene dine kjeder seg når regnværet ødelegger leken med en rekke morsomme og interaktive leker de kan nyte i alle typer vær. Vagle for høner er en utendørs sittepinne som kan monteres i luftegården deres (og beskyttes av allværstrekket) når hønene dine ikke kan være der de ellers oppholder seg i hagen din. Hønsehuskengir hønene dine timesvis med moro, og monteres også enkelt i luftegården. Omlet fører også hakkeleker og Caddi Caddi godbitholder, som begge gir berikende underholdning samtidig som at hønene dine belønnes med godbiter underveis.

Ekstra tilbehør

For å forhindre at vannet deres ikke fryser kan du invenstere i en vann-oppvarmer, slik at du slipper å springe ut og bytte vannet deres annenhver time. Det er også anbefalt å gi hønene dine ekstra fôr fôr og godbiter gjennom vinteren, ettersom de krever mer energi for å holde seg varme og legge egg i de kaldere månedene av året.

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *