Omlet Bloggen

Hvordan autodøren gjør vinteren lettere for deg og hønene dine

Vi kan lære mye av høns. De går til sengs tidlig, og så snart de er innendørs legger de seg tett inntil hverandre for å holde seg varme; uten noe spetakkel gjennom hele natten. Resultatet er at de er klare for en fresh start på morgenen så snart solen står opp.

Problemet er at det er få mennesker som står opp ved morgengry for å åpne døren på hønsehuset slik at tuppene kan starte den travle dagen sin bestående av skraping, søken etter mat og egglegging. I tillegg til dette har du kanskje ikke muligheten til å lukke døren bak dem når de har bestemt seg for å ta en tidlig kveld midt på vinteren.

En åpen dør i hønsehuset slipper inn kulden, og med mindre hønsehuset og luftegården er helt sikre kan uønskede gjester av typen med fire bein komme på et nattbesøk…

Sammenkoblingen mellom autodøren, kontrollpanelet og hønsehuslyset, med et Eglu hønsehus og -luftegård dekket av snø i bakgrunnen.

“Noen burde finne opp en automatisk dør for hønsehus…”

Heldigvis har den nødvendige sikre, trekkfrie, automatiske døren for hønsehus allerede blitt funnet opp. Omlets universelle autodør festes direkte til Eglu Cube Mk1 og Mk2 hønsehus. Men den er ikke designet spesielt bare for disse modellene – Autodøren fungerer med hvilket som helst hønsehus, med et unikt og smart design som lar den festes på hva enn tuppene dine bor i.

Likt mange geniale oppfinnelser – som trekk-opp radioer og trekk-opp lommelykter, eller hagelykter med solcellepaneler – er Omlets automatiske dør for hønsehus veldig enkel. Den er batteridrevet, med både timer og lyssensor for maksimert fleksibilitet og kontroll. Autodøren vil heller ikke slutte å fungere så snart temperaturen synker. Den har blitt testet ned mot -20 grader celcius (-4 grader Fahrenheit).

Ikke nok med dette: Autodøren er også veldig lett å montere og installere. LCD-kontrollpanelet er separat fra selve døren, noe som gjør at du kan plassere det i den beste posisjonen som lar den innebygde lyssensoren gjøre jobben sin.

Så snart døren er lukket er den også utrolig sikker. Den bruker ikke et såkalt “string-and-pulley”-system, så den kan ikke løftes opp av sultne skapninger som håper på midnattssnacks. De vil heller ikke klare å klemme seg mellom åpningen så snart døren er lukket.

Montering av autodøren

Uansett om hønene dine bor i en Omlet Eglu Mk2 Cube eller et hønsehus laget av tre kommer autodøren med alt du trenger for montering. Du trenger et par ekstra deler dersom du ønsker å montere døren på en Mk1 Eglu Cube, en Omlet luftegård, eller en ordning som inkluderer tradisjonell hønsenetting.

Kontrollpanelet på den automatiske døren, dekket av rim.

Kontrollpanelet og lyssensoren festes via en robust kabel, slik at du kan velge den beste plassen for å registrere dagslyset. Sensoren betyr likevel ikke at hønene dine må være inne så snart solen treffer horisonten. Du kan stille den inn slikat den stenges én time etter solnedgang, for å tilpasses rutinene hønene dine har. I likhet med dette kan den også stilles inn til å åpnes én time etter at himmelen begynner å lysne, dersom tuppene dine er vant til en litt lat start på dagen. Dette gir mening når dagene er spesielt kjølige – hønene vil kanskje utnytte den koselige plassen sin på vaglen så lenge de kan før de går ut i den kjølige, frostfulle vintermorgenen.

Døren vil ikke åpnes i løpet av natten, selv ikke hvis et sikkerhetslys, lommelykt eller lys fra forbikjørende biler treffer lyssensoren. Den har blitt designet for å ignorere disse midlertidige lysglimtene, og åpnes bare når den har blitt eksponert for et konstant lysnivå over en tidsperiode du har satt ved å bruke kontrollpanelet.

Så kort sagt er hønenes bekymringer for vinteren tatt hånd om.

Det kan jo hende at du har et familiemedlem med stå-på vilje som er villig til å være på vakt ved morgengry og solnedgang for å åpne og lukke døren til hønsehuset. Heldige deg – dét er dedikasjon til høns!

Nå, for alle andre gjør autodøren all jobben for deg når du ikke er i nærheten. Eller, la oss være ærlige; det gir deg unnskyldningen og freden til å sove lengre i helgene uten å måtte gå ut i den kjølige vinterluften for å gjøre jobben din!

Et NYTT tilbehør til autodøren

Nå kan autodøren din gjrøre enda mer for å gjøre hønsehold på vinterstid lettere, med den NYE hønsehuslampen. Denne praktiske lampen plugges inn i kontrollpanelet på autodøren og kan stilles inn til å automatisk slås på 5 minutter før døren er programmert til å lukkes, for å oppfordre hønene dine til å gå til sengs. Så dersom du har noen nattugler i flokken din du bekymrer deg for at skal bli etterlatt er dette den perfekte løsningen.

Du kan også bruke hønsehuslampen i den manuelle instillingen for å lyse opp hønsehuset eller -gården; ideelt for å se til hønene dine eller ordne i luftegården så snart solen har gått ned. Kabelen mellom kontrollpanelet og lyset er 2 meter lang, noe som gjør at du kan posisjonere lyset på en plass som passer oppsettet ditt best.

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *