Omlet Bloggen

15 tegn på at katten din elsker deg

Katter har et rykte for å være litt ignorante, og for at de ikke blir særlig oppgiret når de ser deg. Dette betyr vel egentlig bare at de ikke er som hunder! Katter knytter faktisk veldig sterke bånd til de elskede eierne sine, og den diskré formen for affeksjon er en stor del av sjarmen ved å ha katt. Du vet at det er ekte kjærlighet dersom katten din…

1. Hilser på deg når du åpner døren.

Et velkommende mjau, den oppreiste halen og den ivrige ‘travingen’ mot deg… hvis dette ikke er en glad katt, så vet ikke vi! Noen katter har til og med en sjette sans som gjør at de kan forutsi at du kommer – de sitter gjerne ved døren eller i vinduet og venter på deg før det er noen tegn til at du i det hele tatt er i gata. Men du må nesten dobbeltsjekke om katten din er synsk ved å prate med andre mennesker i huset…

2. Elsker å bli strøket.

Selv om det er sant at noen katter elsker å bli strøket på uansett hvem som gjør det, så finnes det katter som ikke liker å bli berørt av mennesker i det hele tatt. Om katten din unngår mennesker som er over-vennlige eller til og med unngår dem ved bruk av en klo eller to, men lar deg stryke ham/henne… så er det definitivt kjærlighet.

3. Steller deg.

Du er kanskje ikke en stor fan av å bli slikket av sandpapir-tungen til katten din, men det er et veldig tydelig tegn på affeksjon. Det betyr at katten ser på deg som sin egen familie, og til og med en foreldre-karakter.

4. Holder øyenkontakt med deg.

Hvis katten din ser deg inn i øynene uten å se bort, er han/hun helt avslappet i ditt selskap. Et sakte, rolig blunk er også et godt tegn. Katter tolker normalt sett stirring som et tegn på aggressjon, og vil se vekk (eller løpe vekk). Er han/hun avslappet nok til å møte blikket ditt på en kjærlig måte må du ta det som et kompliment!

5. Gnir hodet sitt mot deg.

Katter gnir seg mot mennesker og møbler hele tiden, uten å diskriminere hva som er hva. Får du likevel en full økt med mye gnikking er dette et tegn på affeksjon, og det betyr ikke bare at han/hun vil ha mat!

6. Gir deg gaver.

Okei, dette er ikke den herligste vanen kjæledyret ditt har, men ‘gaven’ av å motta gnagere – døde, halv-døde eller levende – er et tegn på at de føler seg trygge og hjemme, i følge noen eksperter. Det er også ønsket om å lære bort som legger grunnlaget for denne handlingen. På en måte. Dette gjøres ofte av kattemor for ungene hennes, for å lære dem hvordan de håndterer et bytte.

7. Mjauer ofte.

Det spekuleres i at katter har et spesielt ‘mjau’ for mennesker. Dersom katten din mjauer, gurgler eller vokaliserer ofte i nærheten av deg forsøker den å fortelle deg hvor mye den elsker deg.

8. Får rykninger i halen.

Hvis katten din går mot deg med halen rett opp med rykninger her og der viser den deg hvor glad den er for å se deg. Noen ganger er det fordi den vet at det er middagstid, men som oftest er det bare ren glede og affeksjon.

9. Sovner oppå deg.

Katter er alltid oppmerksomme, og trenger å føle seg veldig sikre når de velger ut en plass å sove. Hvis de velger deg til dette formålet kan du ta det som et tegn på full tillit og tilfredshet.

10. Stikker rumpa si i ansiktet ditt.

Katter har duftkjertler i bakenden, som er som en form for lukt-ID. Hvis kjæledyret ditt viser deg bakdelen sin betyr det at du er en venn. Du trenger likevel ikke å gjøre det tilbake, da…

11. Viser deg magen sin.

En katt som ruller over og inviterer deg til å stryke den på magen er veldig rolig, og ser på deg som en venn og lekekamerat. Men det betyr ikke at han/hun ikke vil bruke klørne sine i magekos-leken som kommer etterpå, så se opp!

12. Purrrrrrrrrer!

Katter purrer for kattungene sine og sine menneskelige venner. Ingen andre.

13. Biter deg forsiktig.

Forsiktig biting fra en vennlig katt skiller seg veldig fra aggressiv biting. Enkelte eiere forsøker å forhindre denne atferden, siden selv forsiktig biting kan bli litt ukomfortabelt hvis katten blir overentusiastisk.

14. Følger deg og går mellom beina dine.

Hvis det ikke er fôringstid er dette et tegn på ren affeksjon. Katten ønsker simpelthen å være sammen med deg. Noen katter følger etter eierne sine utendørs, og mange er glade i å følge bestevennen sin til sengs. Hvis du først har vendt dem til dette er det en vanskelig vane å kutte ut!

15. Masserer deg.

Hvis katten din trenger deg vil den massere deg… Denne atferden stammer trolig fra da katten var kattunge og masserte kattemor for å stimulere melkeproduksjon. Dersom katten din gjør dette med deg burde du ta det som et tegn på affeksjon, tillit og et ønske om å få et sterkere bånd. Kjærlighet, med andre ord!

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *