Omlet Bloggen

Dette gjør du hvis katten din forsvinner

En oransje katt med blå øyne ligger på asfalten og ser dypt inn i kameraet.Kontakt naboer for å få dem til å sjekke skur og garasjer

Før du rekrutterer et letemannskap burde du forsøke å kontakte naboer for å spørre dem om de kan sjekke garasjer og skur, i tilfelle katten din har blitt låst inne med uhell. Rop etter katten din mens du går rundt i nabolaget, og lytt etter mjauing fra noen av garasjene.

Sørg for at noen er hjemme

Hvis du ikke har en kattedør burde du sørge for at noen er hjemme mens du er ute å leter, i tilfelle katten bestemmer seg for å komme tilbake. Noen katter liker simpelthen å vandre rundt i et par dager. Hvis det blir dårlig vær og det begynner å regne eller snø kan det være knusende å tenke på kjæledyret ditt ute i kulda, men dårlig vær kan faktisk hjelpe ettersom at katten drives hjemover for å søke ly.

Gå ut å let

Kjenner du katten din vil du nok vite hvor den liker å oppholde seg. Sørg for at du går rundt langs kattens mest populære ruter og ta med en boks godbiter du kan riste på mens du roper navnet dens.

Heng opp savnet-plakater

Heng opp plakater lokalt, inkludert på lyktestolper, tavler i butikker og i postkasser rundt omkring for å spre ordet og gjøre dem mer bevisst på at katten er forsvunnet.

Sørg for at katten er chippet og har halsbånd

Dersom katten din tas med til veterinæren av finneren og den er chippet kan veterinæren ringe deg og gjenforene dere raskt. Hvis du ikke har ID-chippet katten din enda burde du ringe alle lokale veterinærsentre for å sjekke om katten din har blitt tatt inn.

Sosiale medier

Skriv et innlegg på diverse sosiale medier som minner om den fysiske savnet-plakaten din, og be venner og familie om å dele innlegget. Meld også lokale grupper på Facebook for å få dem til å legge ut et innlegg om det forsvunnede kjæledyret ditt.

La den andre katten din hjelpe

Hvis du har en annen katt kan det være fristende å holde den inne mens den andre er borte, grunnet bekymringene dine. Ikke gjør dette! La den andre katten din få lov å gå ut slik den normalt gjør. Ofte kan dette lede til at den finner den forsvunnede katten som potensielt har satt seg fast eller er skadet. I tillegg til dette får du en liten oversikt over hvor kattene dine pleier å være når de er ute.

Bruk kameraer ved inngangsdøren

Kameraer over inngangsdøren, slik som Nest og Ring, kan plukke opp bevegelser som går forbi huset, inkludert dyr. Spør naboene dine om de har et slikt system, og be dem se på bevegelsestrigget film fra tiden du sist så katten din.

Hvis du skal/har flyttet

For å unngå at katten din forsvinner når du flytter burde du holde dem innendørs i minst 3 uker for å unngå at de blir desorientert, eller at de prøver å gå tilbake til sitt tidligere territorium. Tiden innendørs lar katten slå seg til ro og venne seg til tanken om huset som sitt nye hjem, siden de får spredt lukten sin.

Du kan også smøre smør på potene til katten den første dagen. I stedet for å stresse og forsøke å stikke av vil katten nyte å sitte å slikke smøret av potene sine mens de sakte blir vant til sine nye omgivelser.

Mens de holdes innendørs burde du strø litt av den brukte kattesanden rundt omkring i hagen, både som en form for advarsel for andre katter, og for å gi katten din en gjenkjennelig lukt når du endelig slipper den ut. Så snart du er klar for å slippe ut katten burde du gjøre det like før kattens vanlige middagstid; er katten sulten er det mer sannsynlig at den kommer hjem når den hører lyden av middag som rasler i boksen eller posen.

Behovet og lysten til å returnere til sitt gamle hjem kan være veldig sterke for katter, spesielt hvis det ikke er særlig langt unna. Sørg for at de nye eierne har kontaktdetaljene dine i tilfelle katten din returnerer.

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *