Omlet Bloggen

Slik holder Eglu hønsehus tuppene dine varme gjennom vinteren

Om vinteren er noen av de største bekymringene vi mottar fra kunder “hvor godt kommer Eglu til å holde på varmen gjennom vinteren?”. I denne artikkelen forklarer vi vitenskapen bak Egluens nøye design som sørger for at hønene dine holder seg varme i de kalde vintermånedene.

En GIF som forklarer hvordan høns gir ut varme som reflekteres tilbake av de dobbeltisolerte veggene i hønsehusene fra Omlet.Insulation

Luft er en fantastisk termisk isolasjon. Varme overføres fra områder med høy temperatur til områder med lav temperatur. De varme molekylene vibrerer hurtig og kolliderer med andre molekyler, og energien overføres. Hvis materialet varmen (i dette tilfellet kroppsvarmen fra hønene inni hønsehuset) forsøker å overføres gjennom har færre molekyler i seg vil det være vanskeligere for varmen å overføres gjennom det. Dette er tilfellet med luft, og det er derfor det ofte brukes som isolasjon i alt fra vegger og vinduer til kjøkkenredskaper og drikkeflasker – og hønsehus!

Egluens unike dobbeltvegg-system fanger luft inni en lomme mellom veggen på innsiden og veggen på utsiden, noe som utnytter luftens isoleringsegenskaper på det fulleste. Den samme prosessen holder også hønene kalde i sommeren ved å hindre den varme luften fra å komme inn i hønsehuset og gjøre det for varmt.

Ventilasjon

Kanskje enda viktigere enn hønsehusets isolasjon er hvor ventilert det er. Hvis hønsehuset ikke er godt ventilert risikerer du enten et kjølig trekk hvis det har malplasserte luftehull eller store hull eller åpninger, eller i verste fall oppbygging av fuktighet ved for mye isolering. Begge vil hindre hønene fra å holde på varmen gjennom kalde vinternetter, og kan forårsake ubehagelige luftveisproblemer.

TEglu-hønsehusene er designet for å la luft gå gjennom hønsehuset uten å skape et ubehagelig trekk for hønene. Luftehullene er posisjonert på en slik måte at dyrene ikke vil merke den friske luften som flyter gjennom hønsehuset, og den varme luften som fordamper fra dyrene og avføringen deres beveger seg gjennom luftehullene for å forhindre fukt.

Hvordan høns holder seg varme

Høns, lik andre fugler som ikke migrerer, har et lag med dunete fjær under den synlige fjærdrakten sin de kan puffe opp for å skape luftlommer nært kroppene sine. Dette bevarer varmen, og holder dem varme gjennom vinteren.

Høns har også høy metabolisme, og denne øker om vinteren for å bidra til at kroppene deres holdes varme. Dette er grunnen til at du burde mate hønene dine litt ekstra gjennom vintermånedene.

Høner har også muligheten til å redusere blodstrømmen til de bare beina sine for å minimere tap av kroppsvarme. De overlappende skjellene på føttene og beina deres fanger noe varme, så det å gå på snø og is forårsaker sjeldent ubehag for dem. Når de ligger og slapper av i kulda er beina godt gjemt inn under det varme fjærteppet, og høna kan også finne på å legge hodet under vingen for å benytte seg av sin egen kroppsvarme.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *