Omlet Bloggen

Trenger hunden min virkelig en seng?

En valp som leker med en tauleke ved buret sitt plassert i det moderne Fido Nook-møbelet.

Det er sant at hunder kan sove omtrent hvor som helst. Men hvis du tenker over det, så gjør vi mennesker også det – i telt, på en lang togreise, eller foran TV’en. Dersom vi får et valg presentert for oss vil vi heller sove i sengene våre og våkne opp uthvilt, i stedet for å ha sovet for lite og våkne med kink i nakken. Hunder er like.

En hundeseng fungerer på to måter. Den gir konstant komfort for en god natts søvn (og alle hundeblundene på dagstid), og den tilbyr hunden en følelse av trygghet. Hunder er territoriale – de markerer enkelte områder som sine egne. Deres mest spesielle plassene, altså der ingen andre går, er de viktigste delene av territoriet deres. En hundeseng er den ultimate trygghetssonen for kjæledyret ditt.

Hvis du ikke gir hunden din en hundeseng vil den improvisere. En favorittplass på teppet, et komfortabelt hjørne borte fra alt bråket, eller et gammelt håndkle eller pledd. Disse kan alle kategoriseres som senger i hundens øyne, og dyret vil gå dit når det trenger litt avslapningstid.

Plassen hunden din har valgt kan også være sengen din. Med mindre du er streng med kjæledyret ditt er det en stor sjanse for at det forblir slik! Dette er nok en grunn til å kjøpe en komfortabel hundeseng.

Å finne den ultimate hundesengen

Det å inkludere sengen i et hundebur gir mening. Buret blir da en trygghetssone med flere bruksområder. Dette er inspirasjonen bak det spesialdesignede Fido Studio hundeburet og Fido Nook.

Et bur gir også en ramme til hundesengen, i stedet for å bare ha den liggende fritt på gulvet. Siden følelsen av sikkerhet er viktig for en trøtt hund er dette en viktig detalj.

Et annet flott alternativ er en hundesofa-ramme. Den tilbyr en ramme sengen kan plasseres i, lik en menneske-seng, og det beskytter hunden mot kjølige trekk siden den heves litt over gulvet. Du kan også erstatte hundesengen dersom den slites ut, samtidig som at rammen varer en hel livstid.

Hundesenger kan forebygge sår, hard hud og hårløse områder – ting som ofte rammer hunder som sover på tre- eller steingulv, eller grove tepper. Etterhvert som at hunden eldes og leddene dens blir stivere vil den sette stor pris på en god hundemadrass.

Det er en seng, ikke et skammehjørne!

Én feil noen eiere begår er å sende en slem hund til sengen sin som en form for straff. Dette gjør desverre at hunden assosierer sengen og madrassen med dårlige ting, og dét kommer ikke til å føre til at hunden sover godt! En seng i et bur skal heller ikke bli en plass hunden stenges inne i i lang tid; En hund som tilbringer hele dagen i buret vil begynne å se på det som en fengselscelle – det gjelder også hundesengen.

Hvis du har mer enn én hund vil de normalt sett insistere på sine egne, separate soveordninger. Det er derfor viktig at sengen ikke behandles som en hundevariant av å sove på sofaen. Hunder som viser interesse for en annen hunds seng burde settes på plass på en streng måte.

En komfortabel seng er ikke for mye å be om. Den gir varme, sikkerhet, og den ultimate komforten for et hundeliv! Vi tegner derimot en strek ved hundepysjamaser, da…

En hund som koser seg i hundesofaen sin, oppå en bolster-hundeseng.

This entry was posted in Hunder


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts