Omlet Bloggen

Hvor er den beste plassen å legge hundesengen?

En terrier som ligger å slapper av i bolster-sengen sin.Hunder elsker å ha sine egne senger. Det er likevel en stor forskjell mellom et gammelt teppe i et trekkfullt hjørne og en ordentlig seng som er plassert på en god plass.

Når en hund ikke har en offisiell seng eller et soverom vil den forsøke å sove i forskjellige deler av hjemmet deres i søken på en god plass å sove. Det er bare når du gir hunden noe ordentlig å sove på at de slår seg til ro. Men selv da kan de være rastløse og i søken på en bedre plass. Dersom hunden din vandrer rundt omkring i huset på nattestid og sover på mange forskjellige plasser er det et tegn på at den trenger en ordentlig seng.

Det første steget er å kjøpe sengen i seg selv først. Det finnes masser av gode senger på markedet, inkludert Fido hundesofa, Fido hundeseng og bur og mange flere. Disse er designet for å gi hunden en god natts søvn, men du må fremdeles tenke på hvor sengen faktisk skal være.

De beste – og verste – plassene å legge en hundeseng

  • Hundeburet er kanskje det mest åpenbare valget, spesielt hvis hunden din pleier å ligge i det.
  • Hvis hunden allerede har valgt en favorittplass er det bare å plassere hundesengen der, dersom det er en praktisk plassering.
  • Sengen burde ikke plasseres i trekkfulle områder, og heller ikke i nærheten av varmeovner eller åpne flammer.
  • Et hjørne, eller i hvertfall i nærheten av en vegg, er som oftest den beste lokasjonen. Hunder liker å føle seg trygge og litt ‘innestengte’ når de legger seg for kvelden, og vide, åpne områder er ikke optimale for en god natts søvn.
  • Sengen burde ikke ligge midt i rommet eller i en bråkete gang. Hunder liker å være i nærheten av sine menneskelige venner, men de ønsker ikke å forstyrres av lyder fra konstant vandring gjennom gangen når de forsøker å sove.
  • På den andre siden er det ikke et godt valg å plassere hundesengen i et rom som ingen pleier å gå inn i. Hunder er flokkdyr, og ønsker å være i nærheten av menneskene sine.
  • Hvis hunden er vant til å sove på soverommet ditt burde du kanskje legge den nye sengen der. Det eneste du må gjøre nå er å overbevise hunden om at sengen dens er bedre å sove i enn din!
  • Hvis hunden din er vant til å sove utendørs i blant kan du legge en reserveseng i et skur eller lignende. Den burde ikke ligge på en våt plen, derimot.

Det store kompromisset ved å velge en plass å legge hundesengen er å balansere hundens behov for fred og stillhet med behovet for å være nær deg. Noen raser er mer ‘klengete’ enn andre. Hvis du går for en plass på soverommet må du selvfølgelig diskutere dette med dine nærmeste – ikke alle er fornøyd med tanken på en pelsdott som snorker høylytt hele natten lang!

Så, den beste plassen du kan legge en hundeseng avhenger av hjemmet ditt, lynnet til hunden din, og at alle skal være fornøyde med avgjørelsen. Én ting er sikkert – synet av den tilfredsstilte hunden din som sover i sin helt egne seng er veldig tilfredsstillende.

En sort valp som sover søtt i bolster-sengen sin.

This entry was posted in Hunder


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *