Omlet Bloggen

10 tegn på at marsvinet ditt elsker deg

Marsvin har mange små måter å vise deg hvor mye de elsker deg. Disse tegnene er kanskje ikke like tydelige som hos hunder eller katter, men så snart du kjenner til tegnene er de ganske enkle å lese.

En GIF av to marsvin som spiser agurkskiver.

Marsvinet ditt liker å bli holdt

Marsvin er sjenerte skapninger av natur, så det krever mye tillit for at de skal komme til deg for å bli strøket på eller holdt. Du kan tolke denne tilliten som et tegn på affeksjon. For å nå dette nivået må du hånd-temme kjæledyret ditt med forsiktighet og tålmodighet. Så snart de har bygget opp tillit til deg vil de skape et bånd med deg. De vil ikke gå mot alle på denne måten – bare de de elsker!

GIF av en trio av søte marsvin som knasker på diverse grønnsaker.

Marsvinet ditt liker å mates for hånd

Det kan ta litt tid å nå dette stadiet. I stedet for å holde en smakfull godbit i hånda di og håpe på det beste er det en god idé å trene gnageren din steg for steg. Lag en liten sti av godbiter, og kall forsiktig på kjæledyret ditt. Eventuelt vil de komme mot hånden din, og så snart de venner seg til denne formen for kontakt vil det spesielle båndet mellom kjæledyr og eier være komplett.

En GIF av et marsvin som tripper med bakbeina.

Marsvinet ditt følger etter deg

Marsvin har generelt et naturlig instinkt for å gjemme seg for mennesker, fryse til eller flykte. Det er et tegn på kjærlighet når de blir så komfortable med deg at de følger deg rundt med glede. Selv når det ikke er godbiter ventende på dem på dette stadiet vil kjæledyret ditt være nært deg fordi det liker deg og du får det til å føle seg trygt.

GIF av et hvitt marsvin i et teppe, klar for å sove

Marsvinet ditt biter ikke!

Dette høres kanskje ut som et merkelig tegn på kjærlighet, men det er et tegn på at kjæledyret ditt føler seg veldig komfortabelt i nærheten av deg. Hvis marsvinet er redd eller engstelig på et vis vil det bite hvis du prøver å få kontakt. Det finnes måter du kan håndtere denne engstelige reaksjonen, og før du vet ordet av det vil instinktet til å bite erstattes med en trang til å ‘kosebite’ på føttene dine…!

GIF av et marsvin som utforsker en sofa.

Marsvinet ditt småbiter eller ‘kosebiter’ deg veldig forsiktig

Ja, småbiting er et tegn på affeksjon! Det er noe disse dyrene gjør på hverandre som en form for å stelle hverandre og knytte sterkere bånd. Kosebiting på skoene dine eller fingertuppene kommer naturlig så snart de har blitt komfortable rundt deg. Det er veldig forskjellig fra et bitt – så ikke stikk fingeren din inn i buret i håp om småbiting, og end opp med en uhyggelig overraskelse i stedet!

GIF av et marsvin som kosebiter på en hund, som slikker marsvinet tilbake som takk.

Marsvinet ditt klatrer på deg

Når et marsvin elsker deg blir du til et av deres favoritt-‘safe spaces’. Sitt ned sammen med dine fluffy venner og de vil klatre opp på fanget ditt. Ligg ned, så vil de klatre på deg og utforske.

GIF av to nysgjerrige marsvin som går mot kameraet

Marsvinet ditt kommer for å si hallo

Når marsvinene dine kommer til deg for første gang vil de søke tilflukt i hus eller buret deres. Å bli kjent krever tid og tålmodighet, og du må lede temmingsprosessen. Start med å holde marsvinet ditt på rett måte og komfortabelt. Fortsett med litt godbit-trening, og de vil snart komme springende for å si hei til deg når de ser at du kommer gående mot dem.

GIF av et marsvin som springer i åttetall rundt beina på et menneske.

Marsvinet ditt responderer på stemmen din

Marsvin klarer ikke å gjenkjenne navnene sine, men de kan klare å gjenkjenne stemmen din. Du burde prate rolig og forsiktig til dem fra og med første møte. Prat alltid til dem under hånd-trening og når du mater dem. Etterhvert vil de begynne å assosiere stemmen din med all den kjærligheten og si at de elsker deg ved å komme når du kaller på dem – uansett hva du faktisk sier!

GIF av et marsvin som bruker et skateboard.

Marsvinet ditt ‘snakker’ til deg hele tiden

Du har pratet til dem hele tiden, og de vil snart gjengi kjærligheten tilbake til deg. Et marsvin som snakker til deg trives mildt sagt i selskap av deg.

GIF av et marsvin med forbeina oppå en bolle som ligger opp-ned, samtidig som den går i sirkler rundt bollen.

Marsvinet stopper ikke å leke!

Et lykkelig, kjærlig marsvin vil danse omkring føttene dine, eller gjøre noe kjent som ‘popcorning’; dette involverer hopping i lufta, etterfulgt av løping i sirkler, før gnageren snur seg og gjentar denne herlige dansen. Finnes det en bedre måte å demonstrere kjærlighet enn ved en håndfull popcorn?

This entry was posted in Marsvin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *