Omlet Bloggen

De beste DIY-ideene for å oppgradere kattegården

En av de beste tingene med Omlets luftegård for katter er hvor allsidig den er. I seg selv kan luftegården modifiseres for å tilpasse seg plassen du har og behovet til kattene dine, men det stopper ikke der! Vi ser hele tiden kreative og gøyale måter å bruke luftegården på, og vi tenkte at vi skulle dele dette med deg. Forhåpentligvis vil disse idéene inspirere deg uansett om du skal skaffe deg en luftegård for første gang, eller bare ser etter måter du kan forberede luftegården til våren!


DEKORASJONER

Når det kommer til å dekorere katte-luftegården finnes det praktisk talt ingen grenser. La kattene dine gjøre alt de liker i luftegården; klatre, leke, løpe, klore, gjemme seg eller bare slappe av i en hengekøye. Du kan gjøre luftegården mer praktisk og la katten trives ute i alle typer vær med et allværstrekk, eller sette inn en stol slik at du kan være ute sammen med katten din. Vi elsker også alle de (kattevennlige) blomstene og plantene kunder har dekorert luftegårdene sine med – disse gjør også at luftegården blender enda bedre inn i hagen!

En katte-luftegård med allværstrekk montert på toppen og mange flotte klatreplasser inni. Denne luftegården har blomsterkasser og planter plassert på utsiden, noe som gjør at luftegården blender inn og blir en del av hagen. Denne luftegården har blomsterkasser, høye planter og masser av gode gjemmeplasser. Her er det masse plasser å klore på og klatre i; en drøm for katter som liker å følge med på verden rundt dem fra en høyde.


KNYTT DEN TIL HUSET

Balkong-luftegården for katter kommer med fire vegger, men er robust nok for å være stabil med bare tre av dem i bruk. Hvis du finner en måte å sikre den åpne enden til huset vil kattene ha muligheten til å gå inn og ut av huset slik som de ønsker. Dette utrolige oppsettet er fra en kunde i Danmark, med en spesiell katteinngang fra kjelleren i huset til luftegården i hagen, der det ser ut som at både katter og mennesker vil storkose seg. De har også kombinert transparente og litt mer hardføre trekk, noe som sørger for at kattene er trygge mot både regn og sol mens de er ute i luftegården.

Kattegården fra en Omlet-kunde i Danmark.


JOBB MED DET DU HAR

Denne tyske kunden bestemte seg for å bygge luftegården rundt et lite tre i hagen. På denne måten får du slått flere fluer i én smekk, siden treet kan brukes som klatrestativ, og gir katten skygge på solrike dager. Genialt!

Treet inni luftegården har masse grener som brer seg utover, noe som gir katten et fantastisk klatrestativ!Eieren har til og med snekret et platå oppi treet som katten kan sitte på og se utover hagen.


Denne luftegården er bygget på hjul, noe som gjør den enkel å flytte på.

LUFTEGÅRD PÅ HJUL

Det modulære designet på luftegården gjør at den kan flyttes på når det trengs. Hvis du ønsker å plassere den en annen plass i hagen kan du spørre naboene dine om å løfte den sammen med deg, og skal du flytte eller bare ønsker å bruke plassen til noe annet kan du demontere det og pakke det ned til deler som er enkle å lagre, og luftegården er klar til neste gang du trenger den.

Likevel tenkte en av våre franske kunder at ingen av disse løsningene var bra nok, og han bestemte seg for å bygge en plattform med hjul, slik at luftegården kan dyttes rundt på plattingen for å finne riktig sol-/skyggeforhold. Dette er også praktisk hvis du ønsker å la katten være i fred i et hjørne borte fra stress og mennesker, eller hvis du ønsker å ha katten nærmere huset for å tilbringe tid med den i frisk luft.

Igjen så vil en byggevareforretning kanskje kunne hjelpe deg med å finne ut hva du trenger for å bygge dette selv. Vårt beste tips er å sikre at luftegården er godt festet til plattformen, og at du velger hjul som kan låses fast, slik at luftegården ikke blåser bort til naboens hage i sterk vind!


HJØRNE-LØSNINGER

Hvis du blir tom for plass i en retning kan du bruke en hjørne-løsning! Denne fantastiske kattehimmelen av en luftegård er noe av det beste vi noen gang har sett! Forskjellige hvileplasser, tunneler, leker, den dekorative steinkanten på utsiden av luftegården… hvem ville ikke ønske å tilbringe dagene sine her?

To luftegårder montert sammen til en L-løsning åpner for mye plass og fleksibilitet.


Har katten din en luftegård? Send oss et bilde av oppsettet ditt, så kan det hende at akkurat ditt bilde kommer med i vårt neste innlegg!

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *