Omlet Bloggen

Hvilken hønserase er du? Ta testen!

”En

Liker du å reise og se nye plasser?

A: “Borte bra, men hjemme best”, som jeg alltid sier. Der føler jeg meg mest lykkelig.

B: Jeg elsker å utforske nye plasser, og jeg søker alltid etter nye plasser å dra til.

C: Jeg liker å dra på ferie noen ganger som en belønning, men jeg foretrekker å dra plasser jeg har vært før.

D: Jeg elsker å dra til varme plasser, men når jeg er der holder jeg meg ved bassenget.

Hva tenker du om barn?

A: Jeg ELSKER barn, de er så SØTE. Og de sier de morsommeste ting!

B: Unger er som små voksne, egentlig: Jeg liker enkelte av dem, mens andre kan være skikkelig irriterende.

C: Jeg liker ikke babyer men så snart man kan prate med dem er de ganske artige å være med.

D: Ærlig talt tror jeg ikke å få barn er verdt bryet.

Hva er rollen din i gruppa?

A: Jeg holder meg vanligvis i bakgrunnen og lar andre bestemme – det er bare enklere.

B: Jeg har en tendens til å knytte bånd med dem jeg har mest tilfelles med, og forholder meg til dem. Jeg er egentlig ikke en ‘people pleaser’.

C: Jeg får ofte lederrollen uten å faktisk be om det. Kanskje jeg gir inntrykket av å være selvsikker? Jeg har ikke noe imot det, da.

D: Jeg er normalt sett den mest høylytte som prøver å gjøre alle fornøyde og sørge for at det ikke er klein stemning.

Vil du beskrive deg selv som en vennlig person?

A: Jeg kommer overens med de fleste, og det er viktig for meg å bli likt.

B: Ja, jeg vil nå si det. Jeg er ekstremt generøs mot mennesker jeg liker, men bruker ikke tid eller energi på å være greie mot de jeg ikke liker.

C: Ja, definitivt. Jeg er nysgjerrig og elsker å møte nye folk.

D: Jeg kan være litt mistenksom i starten, så det kan hende jeg fremstår uvennlig i første omgang.

Hvor renslig og ryddig er du?

A: Jeg liker virkelig ikke å være skitten, og holder hjemmet mitt rent og pent.

B: Jeg vil tro jeg er akkurat renslig nok, men andre vil kanskje si at jeg er litt på den rotete siden.

C: Kan jeg si ‘midt på treet’? I såfall, midt på treet.

D: Jeg er ikke super-pirkete, hovedsakelig fordi det alltid er noe som er mer morsomt å holde på med enn rengjøring.

Hva vil du si er din sterkeste side?

A: Jeg er veldig omgjengelig.

B: Jeg står opp for det jeg mener.

C: Jeg er veldig vennlig.

D: Jeg er ambisiøs og proaktiv.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

A: Jeg er ganske moteinteressert, spesielt når det kommer til sko. Man kan si at jeg er ganske besatt av sko.

B: Den viktigste tingen for meg er at det jeg går med er behagelig.

C: Elegant og klassisk.

D: Jeg liker store, dristige mønster, men garderoben min er hovedsakelig svart og hvit med et par fargerike tilskudd.


En stor, svart kochin høne med vakker, rød hanekam og hakelapper.

Flest A-er: Kochin

Akkurat som den fluffy kochin-høna er du ydmyk og verdsetter de enkle tingene i livet. Grunnet den vennlige holdningen din kommer du godt overens med de fleste mennesker og kjæledyr, men akkurat som kochin, så kan du noen ganger bli den underdanige i en blandingsflokk – det er viktig at du jobber med å stå opp for deg selv for å sørge for at ingen utnytter deg. Du er ikke spesielt eventyrlysten, og foretrekker å tilbringe tid hjemme med familie og venner fremfor ville netter ute. Disse nogenlunde late hønene holder seg nært bakken og foretrekker å ikke få de fjærdekte beina sine skitne. De har også et intenst morsinnstinkt og blir ofte verpesyke.

En gammel engelsk kamphøne som strekker seg så høyt som den kan for å fremstå høyere.

Flest B-er: Gammel engelsk kamphøne

Disse vakre, små hønene er en av de eldste rasene som finnes. Akkurat som deg er de aktive og selvsikre, og på jakt etter noe nytt å utforske. Du er familieorientert og veldig generøse mot de som er nær deg. Dette kan likevel også bety at du synes det er vanskelig å tilgi folk som har såret deg eller de du elsker, og du kan gjerne sloss med andre som ikke deler dine meninger. Gammel engelsk kamphøne er hardføre og ganske høylytte, og håndterer ikke å være innesperret særlig godt. De er små og veldig vennlige mot mennesker, men spesielt haner har en aggressiv side – kanskje hovedsakelig fordi de stammer fra kampfugler.

Nærbilde av en hvit leghorn høne med rød hanekam og lapper.

Flest C-er: Leghorn

Du er en ambisiøs og hardtjobbende person, og du har en tendens til å være i sentrum for oppmerksomheten i enhver situasjon. Akkurat som leghorn er du ikke særlig pirkete, og kan håndtere de fleste tingene livet bringer, men du liker ikke å miste kontrollen. Grunnet sin selvstendige natur er leghorn-høns vanskelige å temme, og hvis de får muligheten vil de vagle i trærne. De er ikke naturlige ‘sittere’, men vil ta vare på barna sine. De produserer masser av egg og vil være påståelige men vennlige mot mennesker.

Nærbilde av en svart og hvit prikkete ancona høne med rød kam og lapper.

Flest D-er: Ancona

Akkurat som disse vakre, prikkete fuglene er du selvstendig og påståelig, og vil alltids være opptatt med noe. Du er utgående og vennlig, og tar rollen som klassens klovn i gruppa, men det kan ta litt tid å komme nært deg, fordi du bare åpner deg for de du virkelig stoler på. Anconaer er mest lykkelige når de får gå fritt og søke etter mat hele dagen, samtidig som de har muligheten til å dra tilbake til det komfortable hønsehuset sitt. De produserer en god del egg, men er notorisk berømte for at de ikke klarer å sitte på eggene sine – akkurat som deg synes de ikke barn er særlig interessante.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *