Omlet Bloggen

Ny valp – handleliste

En svart valp som ligger å sover på sofaen.

Du skal få deg valp – gratulerer! Å ta med en valp hjem er en ekstremt spennende opplevelse, men kan også være veldig overveldende, siden den trenger nesten konstant oppmerksomhet og omsorg. For å minimere stresset av å ikke ha de rette tingene for hånden når hunden allerede har ankommet hjemmet ditt kan du forberede deg ved å krysse av tingene på denne valpelisten før han eller hun flytter inn!


✔️ Crate

Mange oppdrettere vil allerede ha burtrent valpen fra en ung alder, og de fleste hundetrenere anbefaler dette for å gjøre overgangen til et nytt hjem så smooth som mulig.

Buret fungerer som en avskilt trygghetssone for valpen – en plass de kan returnere til når de er trøtte eller bekymrede – en plass som bare er deres. Fido Nook 2-i-1 luksuriøs hundebur og seng er en flott løsning. Plasser buret inni den vakre ‘hulen’, og gjør den så fin og koselig som mulig. Når valpen er ferdigtrent kan du bestemme om du vil fjerne buret eller beholde det inni det moderne møbelet. Fido Nook kan også fås med en superpraktisk garderobe der du kan lagre alt av hundens ting på en plass, og passer utmerket i alle rom i huset.

Husk at valper vokser fort – det er viktig å kjøpe et bur som passer valpen når den er fullvoksen også.

✔️ Seng & teppe

Valper i vekst tilbringer mesteparten av dagene sine med å sove, og de vil trenge en komfortabel seng å sove i. Omlets Bolster senger har en madras av memory foam som former seg rundt kroppen til hunden, og gir støtte og komfort etter timesvis med lek. Som en ekstra bonus kan trekket fjernes og vaskes i vaskemaskin, slik at du ikke trenger å bekymre deg for valpeuhell eller gjørmete poter.

Sørg for at du også gir hunden et supermykt teppe de kan krølle seg oppi. Å ha et pledd i buret gjør at hunden assosierer det med ‘hjemme’, og det kan senere brukes for å gjøre hunden roligere når dere drar til nye plasser og prøver nye ting!

✔️ Mat og skåler

Du vil trolig ha mottatt instrukser fra avleren om hva du skal fôre valpen din med de første ukene, og det beste er å holde deg til dette for å unngå at de får magetrøbbel. Etter en stund kan du gradvis starte å introdusere mat du ønsker å gi hunden din. Sørg for at det er fôr av høy kvalitet som passer for valper i vekst.

Gå til innkjøp av skåler for mat og vann i en passelig størrelse som er dyp nok til å ikke lage masse søl, men stabil nok til å ikke tippe over. Det er også en god idé å ha et par matskåler i reisestørrelse som du kan ta med på tur.

✔️ Treningsgodbiter

Nøkkelen til en godt trent og lydig hund er oppmuntring og belønning av god atferd. Sørg for at du har masser av små godbiter tilgjengelig slik at du kan belønne hunden din når de er flink gutt/jente. Verden kan være skremmende for en liten valp som holder på å lære seg nye ting, og hvis de vet at du vil gi dem ros og kjærlighet – samt en godbit – når de kommer til deg, så vil båndet deres være sterkt fra dag én.

✔️ Tyggeleker

Valper elsker å tygge, og alle som har vært rundt en valp vet at de sylskarpe tennene deres kan gjøre skade – enten det er sofaputene dine eller favorittskoene dine. Gi kjæledyret ditt noen passende tyggeleker for å la de bite fra seg. Du må kanskje forsøke et par for å finne en som er rett størrelse og hardhet for hunden din, så sørg for å ha et lite utvalg tilgjengelig.

✔️ Bånd & halsbånd

Så snart hunden din er klar for å gå å utforske den store verdenen utenfor døra vil de trenge et stilig halsbånd å feste ID-brikken sin på. Vi har masse forskjellige halsbånd i vår nettbutikk, slik at du finner en som passer deg og det nye kjæledyret ditt. Match med et passende bånd eller en hundesele, fra den enkle og stilfulle Urban Pup båndene til de luksuriøse myke lærbåndende fra Cloud7.


Disse er de mest essensielle tingene du trenger før du henter valpen din og tar den med hjem. Du vil nok også se at det er flere ting som er nyttige å ha, slik som stellesaker, kloklippere, rengjøringsprodukter, og til og med en jakker, dekken eller gensere for hunder, men alle tingene på listen ovenfor vil er det du trenger gjennom de første ukene med ditt nye familiemedlem, uten noen nød-handleturer!

This entry was posted in Hunder


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *