Omlet Bloggen

9 ting du kanskje ikke visste om kinnposene til hamstere

Et nærbilde av noen som holder en gullhamster i hendene sine.

1.

Alle hamstere har kinnposer. Disse utvidbare delene av munnslimhinnen ligner små, deflaterte ballonger som kan fylles med mat, noen ganger helt bak til hoftebeinet.

2.

Hovedformålet med disse posene er å bære mat fra kilden tilbake til hulen. Dette betyr ikke bare at hamsteren kan spise maten sin i fred, men det begrenser også hvor ofte hamsteren må forlate det trygge hjemmet sitt. Ville hamstere er byttedyr som må spise annenhver time, og dersom de måtte gå tilbake til hjemmet sitt hver gang de fant et frø eller en nøtt ville de eventuelt avslørt husets lokasjon til rovdyr. I stedet går de ut på kveldstid for å samle mat, og takket være kinnposene sine trenger de bare å gå en eller to turer.

3.

Hamstere kan både spise og løpe med kinnene sine fulle. De kan stappe kinnene med opptil 20% av kroppsvekten sin, men siden kinnene deres er ekstremt elastiske og holder seg på plass ved skuldrene så påvirker de ikke hastigheten til hamsteren eller hvor langt de kan reise.

4.

For å holde maten fersk og tørr under søket etter mat så utskiller ikke hamsterens munn noe spytt inni posene.

5.

Hunn-hamstere i det fri kan noen ganger finne på å bære eller gjemme babyene sine i kinnposene deres dersom hjemmet deres må evakueres for en eller annen grunn. Dette er dog mest sannsynlig ikke noe du vil se hos hamstere som holdes som kjæledyr.

6.En brun og hvit hamster som spiser på valnøtter, blader og potet.

I naturen vil hamstere gå gjennom maten deres regelmessig og kaste mat som har blitt dårlig – igjen, trolig ikke en atferd du vil se hos kjæle-hamstere, siden de ikke må søke etter maten sin. Hvis du gir hamsteren din fersk frukt og grønnsaker er det viktig å sjekke om de har lagret denne maten en plass i buret sitt, og fjerne det før det begynner å mugne.

7.

Hamstere bærer ikke bare mat i kinnposene sine, men kan også bære rundt på soveunderlag eller byggemateriale de skal ta med tilbake til hulen sin.

8.

Noen hamstere har et favoritt-kinn de fyller før det andre, mens andre fyller like mengder i hvert kinn.

9.

Hamstere som holdes som kjæledyrkan noen ganger få problemer med kinnposene sine, inkludert sår, infeksjoner og svulster, så det er viktig at kjæledyr-eiere holder et øye med dyrene sine i form av regelmessige helsesjekker. Den eneste tingen du, som eier, kan gjøre for å unngå dette er å holde hamsteren unna skarpe gjenstander som kan forårsake kutt, samt klissete mat, siden dette kan sette seg fast i kinnene deres. Kontakt veterinæren din dersom du merker at det er noe som ikke stemmer.


Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!

This entry was posted in Hamstere


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *