Bruk eggene fra hagen din i denne herlige oppskriften på hjemmelaget pasta
Ingredienser
Tipo 00 mel
Egg
Salt
Hjemmelaget pasta er en av de enkleste oppskriftene du kan memorisere, siden den har en forholdsratio på 1:100. For hver person du lager mat til trenger du 1 egg og 100g pastamel per porsjon, pluss litt salt – enkelt! Slik gjør vi hos Omlet det:
? Start med å veie opp melet, og hell det over på en ren overflate slik at den ligger i en haug. Strø litt salt over, og lag et dypt hull i midten. Kakk eggene dine oppi hullet.
? Bruk en gaffel til å vispe inn eggene i midten, og vend inn melet langs kantene inn i blandingen. Fortsett til mesteparten av melet er blandet inn. Du vil nok trenge å bruke hendene dine for å arbeide med deigen mot slutten. Kna deigen. Den vil nok føles ganske røff og kornete i starten, men etterhvert som du jobber med deigen vil den bli smidigere.
? Kna deigen til den er elastisk og stretchy. Vær forsiktig slik at du ikke over-knar deigen. Da vil pastaen din bli hard og seig. Så snart du er ferdig å kna legger du deigen i en bolle og dekker den til. La den stå i kjøleskapet i 30 minutter.
? Når den er kald kan du ta den ut. Avhengig av hvor mye du har laget, så må du kanskje dele opp deigen slik at den er lettere å jobbe med.
? Begynn å skjevle ut en ball, og deretter med pastamaskinen din. Flat ut deigen i maskinen på den bredeste innstillingen, og når den har gått gjennom bretter du deigen i to og gjentar prosessen. Fôr deigen gjennom maskinen på medium tykkelse, brett den i to og kjør den gjennom maskinen igjen. Deretter stiller du maskinen på den tynneste innstillingen og kjører deigen din gjennom den 2 ganger – du trenger ikke å brette den denne gangen. Deigen din burde ligne på et langt lasagne-ark, og tynn nok til at du nesten ser hånda di gjennom den.
? Nå kan du rette oppmerksomheten din mot linguini- og tagliatelle-tilbehøret på pastamaskinen. Du kan bruke begge for denne typen pasta, og typen avhenger av hvilken saus du planlegger å ha til pastaen og din personlige preferanse. Vi brukte tagliatelle-kutteren i denne artikkelen, og resultatet ble kjempebra!
? Så snart du har kjørt pastaen din gjennom det valgte tilbehøret henger du pastaen opp på et stativ slik at det får tørke i ca. 30 min. Unngå å tørke pastaen alt for lenge. Når den er klar kan du koke det i vann med en klype salt i 3 minutter, eller legge pastaen i en tupperware-boks i kjøleskapet eller fryseren, klar til å brukes seinere.






This entry was posted in Oppskrifter