Omlet Bloggen

Bruk eggene fra hagen din i denne herlige oppskriften på hjemmelaget pasta

Et stativ med mange strimler av fersk pasta hengende på hver arm.

Ingredienser

Tipo 00 mel
Egg
Salt

Hjemmelaget pasta er en av de enkleste oppskriftene du kan memorisere, siden den har en forholdsratio på 1:100. For hver person du lager mat til trenger du 1 egg og 100g pastamel per porsjon, pluss litt salt – enkelt! Slik gjør vi hos Omlet det:

? Start med å veie opp melet, og hell det over på en ren overflate slik at den ligger i en haug. Strø litt salt over, og lag et dypt hull i midten. Kakk eggene dine oppi hullet.

? Bruk en gaffel til å vispe inn eggene i midten, og vend inn melet langs kantene inn i blandingen. Fortsett til mesteparten av melet er blandet inn. Du vil nok trenge å bruke hendene dine for å arbeide med deigen mot slutten. Kna deigen. Den vil nok føles ganske røff og kornete i starten, men etterhvert som du jobber med deigen vil den bli smidigere.

? Kna deigen til den er elastisk og stretchy. Vær forsiktig slik at du ikke over-knar deigen. Da vil pastaen din bli hard og seig. Så snart du er ferdig å kna legger du deigen i en bolle og dekker den til. La den stå i kjøleskapet i 30 minutter.

? Når den er kald kan du ta den ut. Avhengig av hvor mye du har laget, så må du kanskje dele opp deigen slik at den er lettere å jobbe med.

? Begynn å skjevle ut en ball, og deretter med pastamaskinen din. Flat ut deigen i maskinen på den bredeste innstillingen, og når den har gått gjennom bretter du deigen i to og gjentar prosessen. Fôr deigen gjennom maskinen på medium tykkelse, brett den i to og kjør den gjennom maskinen igjen. Deretter stiller du maskinen på den tynneste innstillingen og kjører deigen din gjennom den 2 ganger – du trenger ikke å brette den denne gangen. Deigen din burde ligne på et langt lasagne-ark, og tynn nok til at du nesten ser hånda di gjennom den.

? Nå kan du rette oppmerksomheten din mot linguini- og tagliatelle-tilbehøret på pastamaskinen. Du kan bruke begge for denne typen pasta, og typen avhenger av hvilken saus du planlegger å ha til pastaen og din personlige preferanse. Vi brukte tagliatelle-kutteren i denne artikkelen, og resultatet ble kjempebra!

? Så snart du har kjørt pastaen din gjennom det valgte tilbehøret henger du pastaen opp på et stativ slik at det får tørke i ca. 30 min. Unngå å tørke pastaen alt for lenge. Når den er klar kan du koke det i vann med en klype salt i 3 minutter, eller legge pastaen i en tupperware-boks i kjøleskapet eller fryseren, klar til å brukes seinere.

Hjemmelaget pasta: Tipo 00 melet ligger i en haug på kjøkkenbenken med innholdet av eggene i haugen i midten, halvveis blandet inn.
Hjemmelaget pasta: Tipo 00 melet ligger i en haug på kjøkkenbenken med innholdet av eggene i haugen i midten.
Hjemmelaget pasta: Nå har eggene og melet formet en flott, smidig deig, og er klar til å kjøles ned i kjøleskapet før resten av oppskriften følges.
Hjemmelaget pasta: deigen kjevles ut til en avlang form, før den skal inn i pastamaskinen for å flates ordentlig ut. Dette kan gjøres selv med kjevle, men kan være litt tidkrevende.
Hjemmelaget pasta: pastamaskinen benyttes for å flate deigen ordentlig ut. Dette kan gjøres selv med kjevle, men kan være litt tidkrevende.
Hjemmelaget pasta: en hånd tar imot tagliatelle-pastaen som kommer ut av pastamaskinen. Nå trenger den bare å tørke, så kan den kokes eller fryses til når du selv måtte ønske å spise den!

This entry was posted in Oppskrifter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *