Omlet Bloggen

Slik introduserer du hønene dine til den stilige hønsehusken

En gyldenbrun høne som sitter på den gule hønsehusken kjøpt hos Omlet.

Å sitte høyt oppi trær faller naturlig for høns, siden dette er en av de tryggeste plassene en villhøne kan sette seg ned og hvile på. Og dersom høna sitter på en bevegende eller til og med svingende grein blir den et enda vanskeligere bytte for rovdyrene. Derfor burde hønene dine instinktivt ønske å hoppe rett oppå en hønsehuske!

Med dét sagt, så er høner veldig skjøre og smarte skapninger som gjerne er føre var for nye ting i miljøet deres. De liker ikke å være de første til å prøve noe – hvis du har kjøpt hønseflokken nye leker og er skuffet for at de ikke virker interessert i dem, så må du ikke ta sorgene på forskudd! Du må kanskje bare hjelpe dem å ta det første steget.

Montering av hønsehusken

Hønsehusken er designet for å gjøre det så lett som mulig for høns i alle aldre å bruke den. Basen av huska har nemlig en tekstur som minner om en maiskolbe, noe som gjør den lettere å gripe tak i enn en glatt plastoverflate.

Sørg for at du plasserer husken slik at den ikke har noen hindringer i nærheten, som for eksempel vegger, netting eller andre ting i luftegården. Velg et område som står i ly, slik at hønene kan bruke husken uansett vær!

Ideelt sett vil du helst montere husken såpass høyt oppe at hønene kan bruke den uten å dytte borti sine andre fjærkledde venner. Det er ikke noe problem for ei høne å hoppe opp et par desimeter, men sørg for å gjøre det så enkelt som mulig for dem i starten ved å starte med husken på bakkenivå. Hønsehusken har lav vekt og vil derfor ikke skade hønene dine hvis den skulle treffe dem.

Du trenger ikke å trene opp alle hønene dine til å bruke husken. De er flokkdyr, og så snart du får en av dem til å vise de andre hvordan de bruker den er det stor sannsynlighet for at resten av flokken begynner å få dreisen på det etterhvert!

La hønene dine prøve

Velg den mest eventyrlystne høna i flokken din, og plasser henne på huska (ps. Den burde henge lavt og nært bakken på dette tidspunktet!). Gi henne noe godt å spise på med en gang, slik at hun assosierer hønsehuska med deilige godbiter. Gjør dette et par ganger frem til du føler at hun er komfortabel med å sitte på husken. På dette punktet kan du dytte forsiktig borti huska for å få den i bevegelse. Gi høna belønning hver gang hun svinger mot deg. Dytt litt mer hver gang dere trener henne, og begynn å heve husken gradvis opp fra bakken underveis.

Virker høna stresset eller engstelig mens dere holder på må du stoppe treningen, la henne gå ned, og gå tilbake et par steg. Det er viktig at hun bare har positive følelser knyttet til hønsehusken!

Det er ikke garantert at alle høner vil bruke husken, og det er noe du må akseptere. Yngre høner er mer villig til å ta sjanser og lære nye ting, men personlighet spiller selvfølgelig også en stor rolle. Du vil ikke oppnå suksess bare ved å introdusere hønseflokken for huska. De fleste høner vil likevel (etter litt overtalelse) absolutt elske å ‘desse’ eller huske, og det er absolutt verdt arbeidet når du ser tuppene dine stille seg i kø for å få prøve huska!

En grå og hvitflekkete høne med baken mot kameraet som sitter å koser seg på hønsehuska si.En stolt, rødbrun høne som sitter på hønsehusken sin fra Omlet.En liten, hvit høne sitter på hønsehusken sin med maiskolbe-lignende struktur som gir bedre grep for høns i alle aldre.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *