Omlet Bloggen

Hundens liggestillinger og hva de betyr

På siden

Den vanligste liggestillingen for hunder er på siden med beina pekende rett ut. Noen ganger sovner hunder i andre stillinger, men så snart musklene slapper av og hunden begynner å drømme vil de automatisk rulle rundt slik at de ender opp liggende på siden.

Denne stillingen eksponerer de vitale organene deres – en hund som foretrekker å ligge på siden er mest sannsynlig avslappet og komfortabel, og føler seg trygg i omgivelsene rundt ham/henne.

Siden beina er fri til å bevege seg i denne sovestillingen er det sannsynlig at du vil se rykninger i labbene eller at den begynner å sparke mens de drømmer.

Hvis hunden din foretrekker denne posisjonen så må du sørge for at hundesengen deres er stor nok for hele kroppen dens, inkludert de utstrekte beina. Omlets Bolster-senger i memoryfoam kommer i tre forskjellige størrelser, slik at du kan finne en som passer hunden din perfekt!

Krøllet sammen i en ball

Dette er en vanlig sovestilling for ville hunder siden de er mer utsatte for farer, sammenlignet med de bortskjemte kjæledyrene våre. De vitale organene deres er beskyttet, kroppsvarmen bevares, og hunden kommer seg fort opp på beina hvis den må flykte fra en utrygg situasjon.

Hunder som befinner seg på en ukjent plass eller opplever noe som gjør dem bekymret, så sover de ofte i denne stillingen. Men dersom hunden din foretrekker å krølle seg sammen som en katt når den skal sove trenger det ikke å bety at han eller hun er bekymret eller ubekvem – de liker nok bare den koselige følelsen av å være sammenkrøllet.

Supervalp-positur

I denne liggestillingen ligger hunden på magen med alle beina strukket ut. Dette er svært vanlig hos valper som trenger å ta seg regelmessige blunder, men også ønsker å være klar til å leke når som helst, siden det er lett å reise seg opp fra denne stillingen.

’Supervalp’-stillingen er nærmest begrenset til blunding; de færreste hunder sover en hel natt i denne posituren. Det er også mye vanligere å se denne stillingen hos mindre raser slik som terriere og toy-raser, muligens fordi beina deres er kortere.

På ryggen med beina i været

Hvis hunden din fryser krøller de seg sammen i en ball. På den andre siden kan hunder kjøle seg ned ved å eksponere magen og å spre beina. Å vise magen (der pelsen er mye tynnere), samt svettekjertlene på potene er de to mest effektive metodene hunden din kan nedkjøle kroppen sin.

Enn så komfortabelt dette kan være, så er det en veldig sårbar positur å sove i. De vitale organene er eksponerte og det vil ta lengre tid for hunden å reise seg dersom det oppstår en farlig situasjon, sammenlignet med når beina deres har bakkekontakt. Velger hunden din denne stillingen selv når det ikke er kokende varmt, så er det sannsynlig at han eller hun føler seg svært avslappet og komfortabel.

Hunden din sover nært et menneske eller et annet kjæledyr

Mange hunder elsker å sovne ved siden av et annet, levende individ, og gjerne veldig tett innpå det. Denne atferden stammer fra da hundene var valper, før de selv klarte å regulere kroppstemperaturen sin og lå nært søsknene sine for å holde varmen gjennom natten.

Selv om voksne hunder ikke trenger deg (eller katten) som en varmekilde, så har de assosiert det å sove ved siden av noe varmt og pustende med komfort og trygghet. Du kan være sikker på at hunden er helt avslappet i nærheten av deg dersom den velger å sove rett ved siden av deg.

This entry was posted in Hunder


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *