Omlet Bloggen

6 steg til å så frø i eggeskallene fra hønene dine

En eggekartong med 6 halvdeler av eggeskall, en potte jord og en pakke frø liggende på terassen i mørkt treverk. Et nærbilde av en halvdel av et eggeskall fylt med jord som ligger i en eggekartong. Eggeskall-halvdelene med jord har begynt å få grønne spirer som titter frem!

Neste gang du er på vei til å kaste de tomme eggeskallene dine kan du spare dem for matsøpla og heller ta vare på dem. Mange bruker knuste eggeskall i hagearbeidet sitt for å øke kalsiumnivået i jorda – men vi har et annet forslag til hvordan du kan bruke eggeskall i hagen din. Mange av de ferdiglagde pottene ment til å så frø i er laget av plast, noe som ikke er særlig bra for miljøet. Hvorfor ikke bruke de tomme eggeskallene dine til å plante neste runde frø i?! Det er så raskt og enkelt å gjøre!


1. Først renser du eggeskallene og lar de tørke.

2. Når de er tørre kan du fylle eggeskall-halvdelene halvveis med kompost og legge de i en tom eggekartong.

3. Splash litt vann på komposten og ha legg et par frø du ønsker å plante oppi komposten.

4. Spre et tynt lag kompost på toppen, og slash litt mer vann over.

5. Nå plasserer du eggekartongen på en solfyllt plass – en vinduskarm er et perfekt sted å legge nysådde frø.

6. Fortsett å vanne eggeskallene hver natt, og etter et par dager vil du begynne å se at de spirer!


Så snart de er for store for skallene kan du overføre dem til en større potte eller lignende slik at de får fortsette å spire enten innendørs eller ute, avhengig av hvilke frø du har sådd (se frøpakken for informasjon).

 

This entry was posted in Hobby og aktiviteter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts