Omlet Bloggen

6 måter hønsehold kommer hagen din til gode

1. Fertiliser

Hønseavføring er noe av det beste du kan få tak i for å forbedre jordkvaliteten i hagen din. Så snart det komposteres vil hønsebæsjen (som inneholder masser av nitrogen, fosfor, kalium og andre nyttige næringsstoffer) forbedre jordas kvalitet og evne til å holde på vann. Dette betyr at du får vakrere blomster og større og deiligere grønnsaker!

Samle sammen hønseavføringen og komposter det i opptil et år før du bruker hønsegjødselet.

2. Skadedyrkontroll

Høner bruker dagene sine på å skrape rundt omkring i hagen i søken på godbiter. De elsker å finne biller, larver og flått. Noen ganger spiser de til og med de slimete sneglene! Dette er en svært miljøvennlig måte å kvitte seg med uønskede insekter, samtidig som at hønene blir glade og fornøyde!

3. Rotering

Ønsker du å få et nytt bed i hagen? Ikke noe problem, få hønseflokken til å gjøre jobben for deg. Er det noe de er flinke til, så er det plukking og vending. Spre litt hønsefôr der du ønsker å flytte og lufte jorda, eller legg en haug med løv du ønsker å spre utover et bed – du kan være sikker på at hønene gjør jobben på halvparten av tiden det ville tatt deg å få tak i en rotavator.

4. Gratis luking

På et lignende vis, så kan du sette hønene til jobben dersom du ønsker å fjerne ugress fra plenen eller blomsterbedet. De vil hakke løs på ugress og dødt plantematerie du ikke har fjernet allerede – slik at du står igjen med alt det gøyale hagearbeidet!

Selv om høns er smarte, så klarer de ikke å skille mellom plantene og frøene du ønsker å beholde fra ugresset du vil ha vekk. Det beste er å holde de unna blomsterbed og grønnsakshagen der du har planter du faktisk vil ha. Ta i bruk et godt gjerde eller hønsenetting for å hindre hønene dine å komme til enkelte deler av hagen.

5. Tilsatt kalsium

En av de beste tingene med å ha høns er de deilige eggene de gir deg. Men visste du at eggeskallene kan være svært bra for hagen din? Eggeskall er laget av kalsiumkarbonat, og er en perfekt måte å gi jorden din mer mineraler. Kalsium er essensielt for å bygge cellevegger, slik at plantene holder seg sterke og sunne.

Knus skallene med en mørtel og tilsett i komposten din, eller strø det direkte på bedene.

6. Flott selskap

Med høner rundt deg vil du ha enda en grunn til å tilbringe tid i hagen din. Det er så gøy å se dem skrape rundt og høre den vennlige klukkingen deres, og de holder enhver gira gartner med selskap. Folk sier til og med at å være i nærheten av høns reduserer stress og fører til bedre mental helse.

Så hva stopper deg? Høner er de perfekte kjæledyrene for deg og dine hage-relaterte behov.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *