Omlet Bloggen

10 tips og triks alle katteeiere burde kunne

1.

Hvis du har problemer med at katten din spiser maten sin for fort kan du prøve å bytte ut matskålen deres med et større, dypere fat. Dette vil få den til å spise mye saktere, siden den må ta mindre munnfuller. Dette minimerer risikoen for at katten kaster opp maten igjen.

2.

Bekymrer du deg for at katten din ikke drikker nok vann? Forsøk å ha vannet på en annen plass enn der de får mat. I naturen drikker ikke kattedyr på samme plass som de spiser for å unngå at kjøttet kontaminerer vannet. Denne atferden kan man også se i huskatter.

3.

Gnir katten din seg mot laptopen din eller forsøker å legge seg på tastaturet når du forsøker å jobbe hjemmefra? Finn frem den beste katteleken i historien – nemlig ei pappeske! De fleste katter vil glemme deg helt bort og gledelig legge seg rett i eska så snart du har lagt den oppå skrivebordet.

4.

Prøv å fryse noen av godbitene du pleier å gi katten din. Den uvanlige teksturen og temperaturen på godbiten vil stimulere flere av kattens sanser, og oppfordre til utforskningslek. Katten vil elske den kjølende effekten, spesielt nå om sommeren.

5.

Ønsker du å holde katten borte fra kjøkkenbenken, en ny sofa eller et dyrt sidebord kan du feste dobbeltsidig tape over overflaten kattens klør ville skadet. Katter hater følelsen av klistrete tape, og vil raskt lære seg å holde seg unna disse områdene. Så snart de begynner å unngå disse plassene kan du fjerne tapen.

6.

Den beste måten å unngå kattehår over hele huset er å være flink på å børste og stelle katten din, helst daglig. Det forhindrer ikke bare uønsket røyting, men hjelper også katten å stelle seg selv og forhindre fettete hår og hårballer. Skaff en bøste som passer kattens hår, og gjør denne rutinen til et tidspunkt for kvalitetstid mellom deg og katten din.

7.

Når det har samlet seg hår på tepper og andre tekstiler kan du bruke en gummihanske og dra hånden over overflatene for å samle opp håret. En vindusnal duger også til denne oppgaven!

8.

Potteplanter blir noen ganger en erstatning for kattedoer, og er ikke særlig bra for planten. For å stoppe katten fra å gå oppi blomsterpotta kan du dekke jorda med et lag furukongler. De blender fint sammen med potteplanten, samtidig som din pelskledde venn holder seg unna.

9.

En av de beste måtene å stimulere en innekatt er å gi dem en plass å klatre på. Hvis du ikke har plass til et stort klatrestativ kan du montere opp noen hyller, slik at katten kan utforske.

10.

Uansett hvor mye energi du legger i å stelle katten din og holde huse rent, så vil kattesengen fremdeles eksponeres til hår og skitt. Sørg for at du skaffer deg en katteseng med trekk som kan vaskes i maskin igjen og igjen, uten å bli blass i fargen eller slitt. Omlets Bolster-senger med memoryfoam-madrass er en perfekt løsning for alle katteeiere.

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *