Omlet Bloggen

Hvordan kjæledyrene våre reddet oss under nedstengingen

2020 har definitivt vært et spesielt år for de fleste av oss. Her hos Omlet har vi alle jobbet hjemmefra siden slutten av mars, og mange av oss har tilbragt mer tid enn normalt med hønene, kattene, hundene og de andre kjæledyrene våre. For å få en anelse om hvordan det å ha kjæledyr under ‘lockdown’ har påvirket oss bestemte vi oss for å spørre følgerne våre om hvordan kjæledyrene deres har hjulpet dem å komme seg gjennom denne utfordrende tida. Her er en oppsummering av resultatene:

88% av deltakerne mente at det er lettere å være i hjemmekarantene med et kjæledyr! Det er ingen hemmelighet at kjæledyr utmerker seg som emosjonell støtte gjennom tøffe tider, og bortsett fra det, så holder de deg opptatt. Hvis du har høns må du ut i hagen et par ganger om dagen for å fylle på med mat og vann og se til tuppene dine, og har du hund må du gå turer daglig. Å ha rutiner er en flott måte å beholde hverdagsstrukturen når ting er usikkert, i tillegg til at det bidrar til god mental og fysisk helse – det er ikke rart at 88% av oss er takknemlige for å ha et kjæledyr gjennom nedstengingen av landet!

Nesten 2 av 3 tror at kjæledyrene deres har elsket å se mer til eierne sine, som viser hvor lite de faktisk forventer av oss. Det trenger ikke å være lange fjellturer eller en nøye planlagt lekestund – bare det å ha oss i nærheten er nok for de fleste kjæledyrene våre. Bare 0.5% svarte at kjæledyrene deres virket irriterte eller lei av den ekstra menneskelige kontakten – kan vi gjette at disse menneskene eier veldig selvstendige katter, kanskje?

1 av 4 svarte at de har brukt mer tid på å lære kjæledyrene sine triks under nedstengingen.

Mange av oss har jobbet hjemmefra og forsøkt å mestre alle utfordringene som kommer av å sette opp et hjemmekontor. For de med kjæledyr i huset kan dette ha vært enda vanskeligere. Enten det er pipende marsvin, klukkende høner eller bjeffende hunder svarte 75% at de har blitt lett distrahert på jobb på grunn av deres pels- eller fjærkledde venn. Halvparten sa også at kjæledyret deres hadde avbrutt en videokonferanse de var i.

76% av alle som svarte på undersøkelsen sa at de ønsket å jobbe mer hjemmefra i fremtiden, slik at de kan tilbringe mer tid sammen med kjæledyrene sine. Som vi allerede har nevnt har kjæledyrene våre også virket svært fornøyde med å ha oss hjemme oftere, og dette er definitivt en løsning som hadde tilfredsstilt både kjæledyr og eiere.

Ikke like mange folk ønsker å ta med kjæledyrene sine på jobb, da; bare én tredjedel sa at de kunne tenkt seg å introdusere kjæledyret sitt til kollegaene. Vi antar at dette kan være avhengig av hvilke kjæledyr folk har, og hvor beleilig det er å ta dem med på jobb. Vi har hørt om kontorhunder, men vil en kontorhøne dra det litt for langt?

Av alle de som ønsket å ta med kjæledyret sitt på jobb i fremtiden mente nesten to tredjedeler at sjefen deres ikke ville tillate det. Dersom du tror sjefen din ville sagt nei, informer dem om studier gjort på hunder på arbeidsplassen; å ha en firbeint venn løpende mellom pultene har vist seg å øke arbeidsmoralen og jobbtilfredsheten for bedrifter og organisasjoner, i tillegg til å redusere stressnivå.

Hunden Eric er serviceinnstilt og positiv der han sitter på kontorstolen med headsettet på, klar for neste kunde som ringer til Omlets kundeservice.
Katten Lunar går over kontorpulten og stopper opp for å titte på Omlets nettside - ‘Der var det jammen høns, jo!’
Terrier hunden Esme jobber hardt foran Macbook’en til eieren.

Vilkår og betingelser
Kampanjen for 100,- kroner rabatt når du handler for 1000,- kroner gjelder frem til midnatt den 08.08.2020. Bruk rabattkoden TUSENTAKK i kassen. Handlekurvens verdi ekskludert leveringskostnader må være på 1000,- kroner eller mer. Gjelder så lenge lageret rekker. Omlet Ltd. forbeholder seg retten til å trekke tilbake tilbudet når som helst. Rabatten kan ikke benyttes på leveringskostnader, allerede rabatterte varer eller sammen med andre tilbud.

This entry was posted in Kjæledyr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *