Omlet Bloggen

Fordelene kaninene dine får av Pet-pourri

Omlets nye urtebaserte Pet-pourri er den perfekte måten å skjemme bort kjæledyrene dine. Den spesielt utvalgte blandingen av urter og blomster vil få kaninhuset til å lukte friskt og godt når det blandes inn i høyet eller underlaget du benytter i kaningården.

Kaniner er kjent for å knaske på alt de kommer over, så alle ingrediensene i pet-pourrien er helt trygge i moderate mengder. De er alle næringsrike og smakfulle, og ingrediensene ryktes å ha medisinske fordeler som kan bidra til god helse hos kaninens hud, bein, immunsystem, samt luftveier og fordøyelsessystem.

Her er listen over ingrediensene i Omlets Pet-pourri, med en kort introduksjon til hvorfor produktet kan gi helsefordeler for dine kaniner!

Det finnes ikke data som viser til hvilken grad disse ingrediensene kan være fordelaktige for kaniner, og det er ingen garanti for at ingrediensene vil ha effekt hos alle individer. Hvis du tror at kaninen din er syk eller uvel på noe vis burde du kontakte veterinæren din snarest for å få hjelp og råd.


Brennesle – Denne grønne planten er en av de største kildene til klorofyll, og den har høye nivåer av jern, natrium og klor. I tillegg til å støte vekk tarm-ormer kan planten også forhindre mange smittsomme sykdommer og ryktes å være behjelpelig for kaniner med eksem og/eller leddgikt.

Ringblomst – Ringblomst kan være bra for sår, blåmerker, magesår og andre hudproblemer. Det kan også hjelpe kaninens urolige mage.

Hibiscus-blomst – Denne inneholder store mengder antioksidanter og er en flott kilde til vitamin C, et næringsstoff kaniner trenger på daglig basis. Det har tidligere vært vist at dette forhindrer blæreinfeksjoner og forstoppelse.

Løvetannblader – Dette ugresset er supermat for kaniner! Det sies at løvetannblader hjelper mot luftveisplager og blæreinfeksjoner, er betennelsesdempende og kan stoppe diaré. Det anbefales å gi løvetann til hinden etter hun har født, siden det stimulerer melkeproduksjonen.

Kamomilleblomst – Kamomille er flott for nervøse kaniner, fordi det er trodd at blomsten har en roende effekt og kan være smertelindrende. Når den lages til en ‘infusjon’ i vann passer dette utmerket for å vaske rennende øyne.

Tørket gulrot – Gulrøtter inneholder mye fiber, kalsium og vitamin A, og er en utmerket godbit for kjæledyret ditt.

Persille – Bortsett fra å være smakfull og full av krønsj beriker persille blodet og bidrar til å behandle urinveisproblemer. Urten har betennelsesdempende effekter for blæra og nyrene, og kan øke fertiliteten.

Peppermynte – Mynte ryktes for å være bra for forkjølelser og øyeinfeksjoner, og kan ha en beroligende effekt på fordøyelsessystemet. Dette er praktisk for kaniner med fordøyelsesproblemer.

Basilikum – Noen sier at denne urten har kreftbekjempende egenskaper, og den er også trodd å være bra for problemer med ledd og muskler.

Fenikkelfrø – Fenikkel brukes for å øke melkeproduksjonen hos hinder (hunn-hjorter), og mange mener den kan roe ned en oppblåst mage.


This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *