Omlet Bloggen

Høst-muffins med ingefær

Ikke en fan av Pumpkin Spice? Ønsker du å prøve noe enkelt men sesong-relatert du kan lage med eggene hønene dine legger? Prøv disse deilige ingefær-cupcakesene med et høstlig preg!

For å lage 12 nydelige cupcakes trenger du…

  • 12 muffinsformer (vi gikk for oransje for å holde oss til temaet!)
  • 150g margarin eller usaltet smør (romtemperert)
  • 150g muscovado rørsukker
  • 150g hvetemel
  • 1ts bakepulver
  • 1 – 2 ts malt ingefær (justér mengden etter dine preferanser)
  • 2 store egg
  • 1 ss lys sirup

For smørkremen trenger du…

  • 250g margarin eller usaltet smør (romtemperert)
  • 500g melis
  • ½ – 1 ts malt ingefær (etter dine behov)

For gresskar-dekorasjonen trenger du…

  • Sukkerpasta, klar til bruk – oransje
  • Sukkerpasta, klar til bruk – grønn

  1. Forvarm ovnen til 160 grader, og legg 12 muffinsformer på et brett.
  2. For muffins-miksen: Start med å blande sammen smøret og sukkeret i en bolle. Sikt melet, bakepulveret og den malte ingefæren inn i smørblandingen. Vi brukte 2 ts malt ingefær, men du kan selvfølgelig ha litt mindre i dersom du bare foretrekker et lite hint av ingefær.
  3. Visp sammen eggene lett i en bolle og ha dem i blandingen. Bland alt sammen forsiktig.
  4. Når du har blandet alt, ha i sirupen og gi blandingen en siste vending.
  5. Fyll de 12 muffinsformene med ingefær-kakemiksen så jevnt som mulig.
  6. La de steke i ovnen i 15-20 minutter.
  7. La muffinsene kjøles ned før du lager smørkremen.
  8. For smørkremen: Vend inn melis litt etter litt i smøret. Så snart blandingen er jevn og fin, ha i opptil 1 teskje malt ingefær i smørkremen.
  9. Hell smørkremen i en sprøytepose. Vi brukte en stor, stjerneformet dyse. Start i midten og gå i en sirkel utover, og la det være litt plass igjen på kanten av muffinsen. Deretter lager du en spiral oppover, og trekker sprøyteposen raskt unna for å lage en topp.
  10. Så snart du har hatt smørkrem på alle de 12 muffinsene kan du dekorere dem slik du ønsker! Vi lagde små gresskar av sukkerpasta. Du ruller bare ut små baller av den oransje sukkerpastaen – ikke mer enn 1 cm i diameter – så bruker du en skarp kniv for å lage linjer nedover gresskaret.
  11. Rull ut en liten mengde grønn sukkerpasta til en lang stripe, og kutt dem i små biter for å lage stilken på gresskarene. Press stilken forsiktig ned i gresskaret, og plassér det ferdige gresskaret på toppen av cupcakes’ene dine.

This entry was posted in Resept