Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Omlet Bloggen

OMLET påskekake

 

-De beste tingene i livet er søte-

OMLET (Omelett) påskekake

Ingredients for the cake batter (for a Ø25 cm cake tin):

  • 900 ml melk*
  • 250 g sukker
  • 250 g smør / margarin
  • 4 ss sitronsaft
  • 5 egg*
  • 250 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • en klype salt
  • 1 pakke klar kakeglasur*
  • 1 boks aprikos skiver(850 g tappet vekt)
  • 1 boks aprikos skiver (425 g tappet vekt)

Ingredienser til pudding krem:

  • 100 ml melk*
  • 2 pakker vanilje pudding pulver
  • 80 sukker
  • 1 spiseskje vaniljesukker
  • 2 kopper rømme*


For et plantebasert eller vegansk alternativ:

Som melkeerstatning kan du bruke hvilken som helst melke alternativ (f.eks. Mandel eller havremelk). Som 1 egg erstatning bruk ½ most banan (5 egg = 2 ⅕ bananer) eller 70 g eplepuré (5 egg = 350 g). Du kan kjøpe vegansk rømme eller soyayoghurt. I stedet for den klare kake glasuren kan du bruke agar-agar pulver.

instruksjoner

  1. Smør en kakeform(Ø25 cm). Sett ovnen på 170°C/338°F (varmluftsovn).
  2. Kok opp 900 ml melk i en kjele. Bland resten av melken i en bolle, 80 g sukker og vaniljepudding pulveret til det er glatt, rør inn i kokende melk og kok godt i 1 minutt under omrøring. Hell i en bolle og la avkjøles, omrør flere ganger.
  3. Bland smør / margarin, 200 g sukker, 1 klype salt med røren til du den er kremaktig.Bland inn ett egg om gangen. Bland mel og bakepulver og rør inn 2 ts sitronsaft. Ha røren i en smurt kakeform og stek på midterste hylle i 20 minutter.
  4. I mellomtiden drener aprikosene godt og saml saften. Rør puddingen igjen, og rør nå inn rømmen med en visp. Etter 20 minutters steketid fordeler du pudding kremen jevnt på røren. Dekk kaken med aprikoser og stek i 20-30 minutter til. La den så avkjøles.
  5. Bland melis, sukker resterende, ¼ liter aprikos juice og resterende 2 ts sitronsaft i en kjele og kok opp under omrøring. Spred nå glasuren med en spiseskje over aprikos delene slik at det ser ut som eggehvite. La bli fast.

 

 

🛈 Du kan også bruke fersken i stedet for aprikoser.

🛈Hvis du vil bake den ultimate “Omlet”-kaken med en Ø12 cm kakeform, bruk ⅓ av ingrediensene og bare en aprikos halvdel på toppen av den.

Hvis du foretrekker en mer tradisjonell påskekake, her er en super deilig, men likevel enkel oppskrift:

Gulrot-marsipan-kake

Ingredienser til kakedeigen:

  • 350 g hvete eller speltmel
  • 4 egg*
  • 400 g gulrøtter
  • 100 g malte hasselnøtter
  • 100 g malte mandler
  • 200 g sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • ¼ ts vaniljeekstrakt
  • 1 vanilje pod
  • 1 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 200g marsipan
  • 200 ml raps eller solsikkeolje
  • 200 ml melk*
  • juice av 1/2 sitron
  • ekstra porsjon kjærlighet

Valgfri voksenversjon: 150 ml advocaat

Glasur:

  • 70 g melis
  • 200 g kokosnøtt yoghurt
  • 30 g kokosnøttpuré
  • shot av sitron saft

valgfritt: mat fargestoffer, f.eks. grønn farge

Dekorasjon: e.g. Marsipan-gulrøtter, hakkede pistasjenøtter, tørkede blomster, revet kokosnøtt


For et plantebasert eller vegansk alternativ:

Bruk 2 ts natron og 2 ts cider eddik eller alternativt banan / eplepuré som eggerstatning (½ most banan per egg; 70 g eplepuré per egg).

Som melkeerstatning kan du bruke f.eks. mandelmelk eller havremelk, eller en annen melkeerstatning som du foretrekker.

Instruksjoner

1. Smør en kakeform (ca Ø25 cm) eller bruk bakepapir. Sett på ovnen på 175°C/347°F (varmluftsovn).

2. Bland tørre ingredienser (mel, hasselnøtter / mandler, sukker, bakepulver, natron, kanel) og eggene i en bolle med en visp.I en separat bolle, skrell og rasp gulrøtter og bland dem med de våte ingrediensene (vaniljeekstrakt, olje, melk, sitronsaft).

3. Varm marsipanen sakte opp i en kjele, rør gjentatte ganger til den blir en flytende masse. Bland de tørre og våte ingrediensene sammen og tilsett marsipan gradvis (og valgfri advocaat) til røren, bland godt.

4. Hell røren i kakeformen, glatt den ut og bak den i ca 50 minutter (skewer test).

5. La kaken avkjøles og tilbered glasuren i mellomtiden. Bland siktet melis med yoghurt og kokospuré og smak til med mer melis og et skudd sitronsaft. Du kan legge mat fargestoffer til glasuren hvis du ønsker det. Fordel nå glasuren på den avkjølte kaken og pynt etter ønske, f.eks. med marsipan gulrøtter, hakkede pistasjenøtter eller tørkede blomster.

Nyt!

Bon appétit

fra Omlet-teamet!

 

Tag oss på sosiale medier (Instagram: omlet_uk) med et bilde av kaken din!

 

This entry was posted in Oppskrifter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *