Omlet Bloggen

Burde jeg lukke døren til Egluen min om natten?

Et bilde tatt underfra inni et Eglu hønsehus fra Omlet, med en smilende kvinne som ser inn på hønene sine som hakker på gresset.

Her hos Omlet mottar vi ofte telefoner fra aspirerende hønseeiere som ønsker råd om hønsehold før de skaffer seg sine aller første fugler. Noen av de mest populære spørsmålene vi mottar er ‘hva burde jeg fôre hønene mine med?’ og ‘hvordan kan jeg beskytte flokken min mot rovdyr?’, men spørsmålet som går igjen er ‘trenger jeg å lukke døra til Eglu hønsehuset om natten?’.

Folk spør oss ofte om dette, fordi tanken på å ha et ekstra daglig gjøremål kan være årsaken til at de ikke ønsker å ha høns. Akkurat som at du selv ikke ville sovet med ytterdøren åpen, så vil heller ikke hønseflokken dette. Derfor anbefaler vi deg å lukke døra til hønsehuset de fleste nettene.En spake sett fra oversiden av Eglu hønsehuset som lar deg åpne og lukke døren til hønsehuset utenfra.

Men å lukke døren hver kveld trenger ikke å gjøres av hønseeieren! Har du noen gang tenkt på et automatisk dørsystem? Vel, til glede for alle hønseeiere har Omlet nylig lansert en ny Autodoor som løser alle disse problemene.

Selv om Egluene våre er spesialdesignet for å holde hønene dine varme om vinteren med sitt unike dobbeltvegg-isolasjonssystem som fungerer slik som isolerglass i vinduer, så kan det bli svært kaldt inni hønsehuset om natten hvis du levner døren åpen. Dette kan muligens resultere i frosne egg etter en iskald vinternatt, og at hønene dine blir syke. Dette er grunnen til at vi anbefaler at du bruker løfter og vrir håndtaket på toppen av hønsehuset hver kveld etter du har sett til at hele flokken er innendørs.

I likhet med å lukke døren for å beskytte hønene dine mot kulda, så er det også viktig å lukke den for å beskytte dem mot potensielle rovdyr-angrep i løpet av natten. De fleste rovdyr venter til natten kommer for å angripe hønene dine, og hvis du lukker døra hindrer du at flokken angripes av vaskebjørner, rever og lignende.

Vi har nå påpekt grunnene til hvorfor det er viktig å lukke døren til hønsehuset om natten, men vi har full forståelse for at ikke alle har muligheten til å være hjemme på kveldstid for å gjøre dette, spesielt de som jobber sene skift og først er hjemme lenge etter at solen har gått ned. Derfor har vi nylig lansert en automatisk dør til hønsehus som kan festes direkte på ethvert hønsehus, enten det er en Eglu Cube Mk1/Mk2, av tre, eller består av hønsenetting.

Forskjellige hønsehus av tre med den automatiske døren til hønsehus, Omlets Autodoor, festet til.

Som en personlig hønse-dørvakt, så sørger Autodooren for at hønsehuset er helt lukket og låst om natten, selv når du er seint ute. Uansett om du velger lys- eller tidsinnstillingen så vil Omlets

Omlets Eglu Cube Mk2 sett innenfra med den automatiske døren til hønsehus, Autodoor, montert.

Autodoor festes direkte til innsiden av Eglu Cube

sikre og trygge Autodoor enten åpnes og lukkes ved solopp- og nedgang, eller ved bestemte tidspunkt du har programmert den til. I tillegg til disse innstillingene har Autodoor en unik sikkerhetssensor som oppdager blokkeringer, slik at hønene dine ikke skader seg hvis de velger å stoppe midt i døråpningen.

Fordeler med Omlets automatiske hønsehusdør:

  • Enkel å installere, krever ikke vedlikehold
  • Opereres via lyssensor eller en timer
  • Batteridrevet
  • Fungerer med alle hønsehus av tre
  • Forbedrer hønsehusets sikkerhet og isolering
  • Kompatibel med Eglu Cube
  • Pålitelig i all slags vær
  • Innebyggede sikkerhetssensorer
  • Kan brukes med enhver hønsegård eller hønsenetting

 

For å oppsummere denne artikkelen er det definitivt anbefalt å lukke døren om natten for å beskytte hønene mot kulda og rovdyr, men denne oppgaven kan enkelt gjøres av Omlets Autodoor.

Sjekk ut anmeldelsen nedenfor for å se hva en av våre Autodoor-eiere tenker om produktet:

Takk for et vidunderlig produkt og flott service, Omlet. Døren ble levert raskt, godt pakket, og bekymringene mine for å tilpasse døren forsvant i det jeg klarte å sette opp døra uten hjelp. Døra er enkel å operere, og tuppene mine er trygt inne ved solnedgang. Jeg trenger heller ikke stå opp latterlig tidlig for å åpne hønsehuset for å slutte å få dem til å kakle!” – Wendy

Les flere anmeldelser her

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *