Omlet Bloggen

Hold kjæledyrene dine trygge i snøværet

En høne i forgrunnen av et menneske og et Eglu hønsehus dekket av snø.

Snørikt vær kan by på mye moro for hele familien, men når det kommer til kjæledyrene våre så må vi ta godt vare på dem for å holde dem glade og friske (selv om de elsker snøen!). Ta en titt på våre tips for snøsikkerhet slik at du er godt forberedt på hva enn vinteren måtte bringe…

Tørk fuktig pels og fjær

Se til dyrene som oppholder seg ute flere ganger om dagen de dagene det snør mye, og se til at de ikke blir for våte. Fuktig pels og fjærdrakter bruker lenger tid på å tørke i kaldere temperaturer, noe som gjør det vanskelig for dem å bygge opp kroppsvarmen igjen. Innendørs-kjæledyr burde også tørkes av med et håndkle etter å ha vært ute.

Rengjør potene for is

Hunder og katter har en tendens til at snø samler seg mellom potene deres og komprimeres til smertefulle isklumper. Bruk et håndkle eller tørkehandske for å fjerne klumper av snø og tørke av føttene deres. Vær også forsiktig når du går tur med hunden din, siden veisalt kan være giftig. Se til at de ikke stopper for å spise snø langs veikanten, og rengjør beina og labbene deres for snø og skitt etter gåturen.

Ekstra mat

Kjæledyr av alle slag bruker mer energi på å holde seg varme på vinteren, spesielt i superkaldt snøvær, så de har godt av å få litt ekstra mat på vinterstid. Selv om de vil sette pris på flere godbiter må du ikke fristes til å overfôre dem på disse. Noe næringsrikt vil være mest behjelpelig.

En katt med strikkegenser som sitter å ser på snøen utenfor vinduet.

Ekstra strø/soveunderlag

Utendørs-dyr vil trenge mer tørt strø i hønsehuset eller buret slik at de kan krølle seg sammen i det og holde seg varme. Sørg likevel for at hjemmet deres er godt ventilert og at frisk luft kan strømme gjennom; dette forhindrer helseproblemer. Les andre måter du kan forberede hønsehuset til vinteren. Innendørs kjæledyr vil nok også sette pris på et ekstra teppe eller en koselig hule når det er leggetid.

Potensielle risikoer

Dersom du har en katt som liker å være utendørs uansett værforhold burde du være oppmerksom på den potensielle faren av frostvæske-forgiftning. Se opp for symptomer som oppkast, anfall, slapphet eller pusteproblemer, og ring veterinæren øyeblikkelig hvis du tror katten din kanskje er syk. Finn ut mer om frostvæske-forgiftning her. En utendørs kattegård kan også være en løsning som lar katten din leke trygt utendørs.

Ikke glem av de ville fuglene i hagen din!

Legg en bred skål eller et brett med vann i hagen din med noe som flyter i vannet (for eksempel en gummiand!) for å holde vannet i bevegelse og unngå at det fryser. Ekstra villfugl-fôr settes også stor pris på!

This entry was posted in Kjæledyr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *